OMV Petrom plătește dividendele aferente anului 2019
Autor: Matei Ion
Data publicării:
OMV și-a vândut benzinăriile din Germania! Pentru câți bani
OMV și-a vândut benzinăriile din Germania! Pentru câți bani
OMV Petrom va plăti dividendele aferente exerciţiului financiar 2019 începând cu 5 iunie, iar dividendul brut pe acţiune este de 0,0310 lei, informează, luni, compania.

"În conformitate cu Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor OMV Petrom SA din data de 27 aprilie 2020, OMV Petrom anunţă plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2019 prin intermediul Depozitarului Central SA şi BRD - Groupe Societe Generale - agentul de plată selectat - începând cu data de 5 iunie 2020, către acţionarii săi înscrişi în Registrul Acţionarilor ţinut de către Depozitarul Central SA la data de înregistrare 14 mai 2020. Dividendul brut este de 0,0310 lei pentru o acţiune, iar unde este cazul impozitul pe dividende aferent va fi reţinut la sursă în cotele prevăzute de lege, se arată într-o informare a OMV Petrom remisă Bursei de la Bucureşti.

Grupul OMV Petrom a raportat, în primul trimestru al anului 2020, un profit înainte de impozitare în valoare de 780 de milioane de lei, în scădere cu 40,59% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, când acesta s-a ridicat la 1,313 miliarde de lei, potrivit rezultatelor financiare ale companiei publicate luna trecută.

Profitul net CCA (fără elementele speciale atribuibil acţionarilor OMV Petrom SA) a fost de 760 milioane de lei, faţă de 1,056 miliarde de lei, în primele trei luni din 2019.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 793 benzinării, la sfârşitul lui 2019, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra. OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de 30,4 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 - 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel