OMS: Transmiterea coronavirusului în afara Chinei se va ccelera
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Organizația Mondială a Sănătății spune că există pericolul ca răspândirea 2019-nCoV în afara Chinei să se accelereze din cauza celor ca nu au fost niciodată în această țară
Organizația Mondială a Sănătății spune că există pericolul ca răspândirea 2019-nCoV în afara Chinei să se accelereze din cauza celor ca nu au fost niciodată în această țară
Transmiterea noului coronavirus în afara Chinei s-ar putea intensifica odată cu răspândirea bolii de către persoane care nu au călătorit niciodată în această ţară, a avertizat duminică directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), potrivit AFP.

"Au existat cazuri îngrijorătoare de transmitere a #2019nCoV de către persoane care nu au călătorit în perioada anterioară" în China, a scris pe Twitter Tedros Adhanom Ghebreyesus utilizând denumirea ştiinţifică provizorie a virusului.

"Depistarea unui număr mic de cazuri ar putea indica o transmitere mai răspândită în alte ţări; pe scurt, e posibil să vedem doar vârful aisbergului", a adăugat directorul OMS.

Chiar dacă transmiterea epidemiei în afara Chinei pare mai degrabă limitată, directorul OMS a avertizat că s-ar putea accelera: ''Limitarea (virusului) rămâne obiectivul nostru, dar toate ţările trebuie să utilizeze fereastra de oportunitate creată de strategia de izolare pentru a se pregăti pentru o eventuală sosire a virusului''.

În afara Chinei continentale, peste 350 de pacienţi au fost inventariaţi în circa 30 de ţări şi teritorii, înregistrându-se decesul a două persoane, una în Filipine, a doua, în Hong Kong.

Coronavirus. 13 persoane sunt în carantină în Galați

Mai multe ţări au interzis sosirile din China, iar marile companii aeriene şi-au suspendat zborurile care asigură legătura cu această ţară. Air China a anulat anumite zboruri către Statele Unite.

În China continentală, noul coronavirus a făcut 908 morţi, iar numărul persoanelor infectate a depăşit 40.000, potrivit celui mai recent bilanţ comunicat luni de autorităţi.

O "misiune internaţională de experţi" a OMS, condusă de Bruce Aylward, un veteran care a lucrat şi la alte urgenţe sanitare, a plecat duminică seara spre China, a precizat organizaţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Angajatorii europeni oferă sute de joburi românilor

Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel