Olandezii reduc viteza pe autostrăzi. De ce
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Olandezii vor să reducă emisiile de carbon
Olandezii vor să reducă emisiile de carbon
Guvernul de coaliţie condus de premierul Mark Rutte intenţionează să reducă limita de viteză în timpul zilei pe autostrăzile din Olanda, ca răspuns la o hotărâre a unui tribunal privind poluarea cu azot, care a oprit proiectele de construcţii şi a generat proteste în rândul fermierilor şi al constructorilor, transmite Bloomberg.

Potrivit planului analizat, viteza maximă va fi redusă la 100 de kilometri pe oră în timpul zilei, a informat Guvernul olandez, care încearcă de asemenea să îi încurajeze pe fermieri să crească mai puţini porci, tot în ideea de a reduce emisiile de azot. Şoferii vor putea în continuare să ruleze pe unele drumuri cu viteze mai mari între orele 7 p.m. şi 6 a.m.

În luna mai, cel mai important tribunal administrativ din Olanda a invalidat modul în care autorizaţiile pentru proiectele de construcţii din apropiere de zonele naturale ţineau seama de depozitele de azot, apreciind că acest sistem încalcă normele europene. În replică, atât fermierii, cât şi angajaţii din construcţii au organizat proteste pe străzile din Haga pentru a cere parlamentarilor măsuri care să îi protejeze de decizia tribunalului.

Agricultura este cel mai mare contributor la emisiile de azot în Olanda, iar fermierii sunt îngrijoraţi de impactul măsurilor guvernului asupra modului lor de viaţă.

Începând cu 2022, UE impune reguli noi. Sunt vizate toate mașinile

Guvernul olandez a decis să extindă un program de subvenţii destinat stimulării fermierilor să înceteze să mai crească porci, majorând bugetul alocat pentru acest program cu 60 de milioane de euro până la 180 milioane euro. De asemenea, Guvernul a propus o reducere a conţinutului de proteine din furajele animalelor, în ideea de a diminua emisiile de amoniac din bălegar.

"Trebuie să luăm măsuri, pentru că nimeni nu vrea ca Olanda să fie paralizată, în timp ce există o nevoie mare pentru noi drumuri şi case", a declarat premierul Mark Rutte.

Potrivit Guvernului, pachetul de măsuri vizează anul viitor un număr de autorizaţii de construcţii pentru aproximativ 75.000 de case şi proiecte de infrastructură. În cadrul acestor măsuri, guvernul olandez prevede o lege de urgenţă care "garantează că marile proiecte în domeniul protecţiei costiere, apelor şi siguranţei rutiere pot continua".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI încearcă să calmeze "optimismul exagerat" al pieţelor

Fondul Monetar Internaţional a transmis un avertisment...

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...


pixel