Oficial BNR: Bursa este alternativa sloganului "Nu ne vindem ţara"
Autor: Antonio Grigore
Data publicării:
Declaratie a lui Mohammad Murad
Declaratie a lui Mohammad Murad
Argumentul "Nu ne vindem ţara pe nimic" nu ţine, pentru că o putem cumpăra chiar noi, sunt şapte milioane de români care aşteaptă să investească miliarde de euro în aceste listări ale statului şi mă refer aici la participanţii la fondurile private de pensii, a afirmat Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie al BNR.

"Bursa e barometrul economiei. Faptul că indicii bursieri sunt în apropierea maximelor, cred că arată că economia funcţionează şi că este pe o traiectorie de revenire. Cred că suntem în anul revenirii către normal, nu doar economic, dar şi din celelalte perspective. Nivelul indicilor bursieri cuprinde atât condiţiile curente, cât şi aşteptările, în cazul de faţă optimiste, ale investitorilor în legătură cu revenirea economică post-pandemică, dar şi cu alte influenţe cum ar fi politicile monetare. Barometrul bursei măsoară doar acele sectoare prezente listate la bursă. În acest context, argumentul "Nu ne vindem ţara pe nimic", care a fost în spaţiul public, nu ţine, pentru că o putem cumpăra chiar noi, pentru că avem o industrie dezvoltată de fonduri de pensii, o industrie dezvoltată de fonduri mutuale şi un sector al investitorilor în creştere (...) Sunt şapte milioane de români care aşteaptă să investească miliarde de euro în aceste listări ale statului şi mă refer aici la participanţii la fondurile private de pensii", a menţionat Popa.

Oficialul BNR a punctat, totodată, faptul că un alt motiv pentru a investi pe bursă este că piaţa de capital din România este la un nivel maxim.

Citește și: BRITcoin. Londra se gândește la propria criptomonedă

"Un al doilea motiv ar fi că bursa este pe maxim. Eu cred că este momentul ca statul să-şi listeze companiile la bursă (...) Cred că statul ar trebui să înveţe din ce face mediul privat, iar acesta din urmă are clar o tendinţă de apropiere de piaţa de capital (...) Există capital local care aşteaptă să cumpere acţiuni la companiile de stat şi nu mă refer doar la o anumită parte a societăţii. Absolut toţi românii au acces la bursă prin intermediul fondurilor de pensii private şi a fondurilor mutuale la companiile listate", a declarat Cristian Popa, în cadrul videoconferinţei cu tema "Bursa în anul crizei sanitare şi al incertitudinilor economice".


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel