ȘOC! Omul-șoarece hibrid. Oamenii de știință îl consideră cel mai uman
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Un hibrid de șoarece-om creat la Universitatea de Stat din New York și Roswell Park Cancer Center conține aproximativ 4% din celulele umane
Un hibrid de șoarece-om creat la Universitatea de Stat din New York și Roswell Park Cancer Center conține aproximativ 4% din celulele umane
Un hibrid de șoarece-om creat la Universitatea de Stat din New York și Roswell Park Cancer conține aproximativ 4% din celulele umane, acesta se pretinde a fi cel mai mare combinat vreodată.

Cercetătorii care au creat embrionul hibrid care conține atât celule umane, cât și celule de șoarece, au descoperit că celulele umane „au învățat” de la vecinii lor și s-au dezvoltat mult mai rapid decât ar face-o în mod normal.

FANTOMELE și "PIELEA DE GĂINĂ". Ce au declarat oamenii de știință

Embrionul hibrid, numit himeră de către oamenii de știință, conține aproximativ 4% celule umane. Aceștia susțin că reprezintă cea mai mare proporție de celule umane combinate vreodată într-o himeră.

Fetușii umani se dezvoltă mult mai lent decât cei ai șoarecilor, însă în urma combinării celulelor umane cu cele ale șoarecilor, dezvoltarea s-a accelerat.

Jian Feng, profesor la catedra de fiziologie și biofizică Universității de Stat din Buffalo, autor principal al lucrării de cercetare, a declarat pentru LiveScience că descoperirea a fost una accidentală.

Feng a explicat de ce celulele umane au luat cu asalt corpului șoarecului gazdă, și a mai spus că embrionii au fost capabili să genereze celule roșii din sânge în 17 zile, spre deosebire de 56 de zile cât durează în mod normal la embrion uman.

Oamenii de știință fac astfel de experimente cotroversate pentru a putea studia diverse boli sau cum evoluează procesul de îmbătrânire.

Cercetătorii vor să dezvolte în astfel de hibrizi organe pentru oameni pentru a suplini necesarul de organe pentru transplanturi.

În mod normal, astfel de hibrizi nu sunt lăsați să ajungă la maturitate însă în 1984 oamenii de știință de la Universtitatea Cambridge au creat un hibrid de oaie-capră care a supraviețuit până la vârsta adultă.

Recent, oamenii de știință chinezi au creat cu succes doi hibrizi de porc-maimuță, însă care nu au trăit decât câteva săptămâni după naștere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.


pixel