O nouă lovitură pentru Boeing. Airbus este preferatul zborurilor lungi
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Directorul general al Airbus i-a anunţat pe cei 135.000 de angajaţi că ar putea urma concedieri masive şiCovid-19: Airbus reduce producția, a înregistrat pierderi MARI a avertizat că este în joc supravieţuirea grupului aeronautic european
Directorul general al Airbus i-a anunţat pe cei 135.000 de angajaţi că ar putea urma concedieri masive şiCovid-19: Airbus reduce producția, a înregistrat pierderi MARI a avertizat că este în joc supravieţuirea grupului aeronautic european
Compania aeriană australiană Qantas Airways a selectat avioanele Airbus pentru a demara zborurile directe pe rutele Sydney - New York şi Sydney -Londra, o decizie care constituie o nouă lovitură pentru producătorul american de avioane Boeing, informează Reuters. 

Într-un comunicat de presă difuzat vineri, Qantas a informat că a ales modelul A350-1000 în defavoarea rivalului Boeing 777X şi pregăteşte o comandă pentru cel puţin 12 aparate. Faptul că australienii de la Qantas au optat pentru avioanele A350-1000, care vor fi echipate cu rezervoare suplimentare de combustibil pentru a putea zbura timp de 21 de ore non-stop, consolidează poziţia de lider a Airbus pe segmentul zborurilor pe distanţe foarte lungi, într-un moment în care Boeing trece printr-o criză provocată de prăbuşirea avioanelor 737 MAX.

Tarom înregistrează pierderi majore. Ce măsuri vor fi luate

Primele zboruri non-stop Qantas pe rutele Sydney - New York şi Sydney -Londra ar urma să înceapă în prima jumătate a anului 2023, însă sunt condiţionate de ajungerea la un acord salarial cu piloţii care vor trebui să îşi extindă programul de zbor până la aproximativ 23 de ore. O decizie finală cu privire la o comandă fermă va fi luată în luna martie.

Directorul general de la Qantas, Alan Joyce, a subliniat că transportatorul are "foarte multă încredere" în piaţa zborurilor non-stop între Sydney şi New York sau Londra pe baza rezultatelor înregistrate după doi ani în care a oferit zboruri non-stop între Londra şi Perth, un oraş din vestul Australiei, şi a înregistrat o primă de 30% faţă de rivalii pentru locurile la clasa premium.

"A350 este un avion fantastic şi contractul pe care îl negociem cu Airbus ne oferă cea mai bună combinaţie între termeni comerciali, eficienţa de combustibil, costuri şi experienţa clienţilor", a spus Alan Joyce.

În prezent, compania aeriană Singapore Airlines oferă cel mai lung zbor din lume, o cursă de 19 ore între Singapore şi New York, pentru care utilizează o versiune specială a modelului mai mic A350-900.

Airbus nu mai dezvăluie care sunt preţurile de listă pentru avioanele sale dar, pe baza listei de preţuri din 2018, comanda de la Qantas ar putea să se ridice la 4,4 miliarde de dolari, însă în mod normal constructorii de avioane acordă reduceri de preţuri pentru companiile aeriene care fac comenzi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel