”Numerarul este SCUMP”. Avantajele plății cu cardul. ”ASTA se întâmpla înainte de pandemie, spor de TOXICITATE, miroase a groapă de gunoi”
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Care sunt diferențele
Care sunt diferențele
Florinel Chiș, director executiv al Asociației Române a Magazinelor Online, a vorbit, pentru DCNews, despre plata cu cardul online vs. plata cash, la livrare. Care sunt diferențele majore și ce argumente vă aduce pentru a alege prima variantă. 

Întrebat despre avantajele plății cu cardul online pentru companii și pentru consumatori, Florinel Chiș ne-a răspuns: ”Voi începe cu avantajele pentru consumatori, și poate cel mai important avantaj este faptul că în situația unui retur poți primi banii înapoi mult mai repede, uneori chiar și în 30 de minute. Apoi avem partea de prevenție și de transmitere a noului coronavirus. Bancnotele sunt printre cele mai murdare obiecte cu care intrăm în contact și un factor cunoscut de răspândire a bolilor. Șansele ca cineva să fi strănutat sau tușit în palmă, apoi să fi pus mâna pe o bancnotă, iar aceasta să ajungă la noi, sunt foarte mari. De aceea și apelurile autorităților la folosirea cardului ca metodă preferată de plată în această perioadă. De asemenea, în situația unui card de credit poți beneficia de rate online fără dobândă, ceea ce nu se întâmplă în cazul numerarului. Nu în ultimul rând, plata cu numerar înseamnă că trebuie să fii acolo când vine curierul, să primești produsul și să plătești. Cu cardul, în schimb, curierul poate lăsa coletul la un vecin, de exemplu, la un paznic, sau poate chiar în fața ușii, cu atât mai mult cu cât acum, în cele mai multe cazuri, nu mai trebuie să semnăm nimic pentru primire, fiind suficient să comunicăm curierului codul pe care l-am primit prin sms. În ceea ce privește companiile, principalul motiv este cel economic: numerarul este scump. Presupune costuri de procesare, costuri cu compania de curierat care îl încasează și îl transferă mai departe și tot așa. Și mă întorc la faptul că banii sunt murdari. Au fost chiar declarații ale unor oficiali potrivit cărora la Banca Națională există o cameră în care se sortează bani și acolo miroase ca la groapa de gunoi, iar angajații poartă costume speciale de protecție și primesc spor de toxicitate. Iar asta dinainte de pandemie.”

Citește și Pandemia a generat o schimbare majoră. Chiș, ARMO: La început au fost forțați, ulterior au făcut-o de bunăvoie

Retur în 14 zile, fără motiv și bani returnați rapid

Cât despre argumentele pe care le aduce unui român neîncrezător în plata cu cardul online, directorul executiv ARMO ne-a spus: ”Plata online cu cardul este o metodă sigură, mai ales în România, unde rata de fraudare este extrem de mică, cu ordine de mărime sub media europeana (sub 0.2% în România). Celor care aleg să plătească numerar pentru că vor mai întâi să vadă produsul le transmit că cele mai multe magazine online oferă posibilitatea deschiderii coletului la livrare. Ba mai mult, potrivit legii au dreptul să returneze produsul în cel mult 14 zile de la data primirii, fără să invoce un motiv anume, și să li se returneze banii. Ceea ce, din nou, este un mare avantaj față de comerțul tradițional, unde poți face asta doar dacă vrea comerciantul. Iar atunci când o faci, îți poți primi banii înapoi chiar și în 30 de minute, dacă ai plătit cu cardul. Ca să nu mai spun de faptul că la plata cu cardul nu trebuie să îți faci vreodată griji cu privire la rest. De asemenea, cu noile tehnologii disponibile și la noi, chiar dacă nu avem cardul sau portofelul la noi, putem plăti și cu telefonul.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel