Nu oricine poate deveni milionar. Ce calități sunt necesare
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Într-adevăr, ce oameni devin milionari?  O întrebare la care a găsit răspuns scriitorul Thomas C. Corney. Timp de mai mulți ani, el a studiat milionarii, oameni de afaceri de succes și alți întreprinzători din domeniul financiar. În patru ani, el a discutat cu 233 de astfel de persoane, care au trebuit să răspundă, fiecare, la 144 de întrebări. Alți 18 ani, Corney a prelucrat materialul brut. Și a ajuns la concluzia că toți bogații lumii pot fi împărțiți în trei categorii: ”strângători”, ”pricepuți” și ”visători”.

În prima categorie, cea a strângătorilor au intrat 22% din toate persoanele intervievate de Corney. Strângătorii sunt oameni care nu intră niciodată în datorii și mereu pun ceva deoparte. De regulă, ei aleg un standard mai coborât de viață, deși și-ar putea permite un trai mult mai luxos. Cinci lucruri îi caracterizează:

1. Standardele de viață sunt mai modeste comparativ cu cele ale oamenilor cu averi similare.

2. Veniturile lor cresc în ritm lent.

3. Cheltuielile nu depășesc niciodată câștigurile.

4. Peste 20% din capitalul lor a fost strâns într-o perioadă lungă de timp.

5. Econmisesc bani constant și în mod perseverent ani după ani.

Citește și: Cifră AMEȚITOARE. Cât au câștigat în pandemie Bezos, Zuckerberg și Musk

Acest tip de milionari își clădesc averile, care în medie se cifrează la 3,4 milioane de dolari, în aproximativ 32 de ani.

Alți 27% dintre bogații care au intrat în vizorul lui Corney au ajuns în categoria pricepuților, a virtuoșilor. De ce i-a catalogat așa? Pentru că sunt cei mai buni dintre cei buni în domeniul lor de activitate, sunt profesioniști desăvârșiți. De regulă, ei lucrează în corporații cu număr mare de acționari și obțin profit sub formă de dividende. Într-o altă variantă, virtuoșii sunt proprietarii unor întreprinderi deosebit de profitabile, dar de dimensiuni mici și mijlocii. În medie, capitalul lor se ridică la 4 milioane de dolari, sumă pe care reușesc să o cumuleze în circa 20 de ani.

În sfârșit, cele mai bogate dintre persoanele contactate de Corney au fost încadrate în clasa visătorilor. Este vorba de milionarii care au câștigat bani mulți dând viață propriilor idei. Cei mai mulți dintre ei se regăsesc în mass-media. Ei se inspiră din propriile dorințe, care devin, astfel, sursa lor de venit. De regulă, visătorii ajung oameni bogați în aproape 12 ani, iar suma pe care reușesc să o adune în acest interval se cifrează, în medie, la 7,4 milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel