Noul preț pentru energia electrică intră în vigoare de la 1 iulie
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat luni deciziile privind stabilirea preţului reglementat pentru energia electrică livrată și a cantităţilor de energie electrică vândute pe bază de contracte reglementate în perioada 1 iulie-31 decembrie 2020 de către producători, informează un comunicat.

Producătorii în cauză sunt S.N. Nuclearelectrica S.A., S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A., OMV Petrom S.A. și Complexul Energetic Oltenia S.A. ANRE a aprbat și ordinele pentru aprobarea tarifelor reglementate de energie electrică aplicate clienților casnici în perioada 1 iulie 2020 – 31 decembrie 2020 de către furnizorii de ultimă instanță: CEZ Vânzare S.A., Electrica Furnizare S.A., E.ON Energie România S.A., Enel Energie S.A., Enel Energie Muntenia S.A., Engie România S.A. și Tinmar Energy S.A.

Raportat la perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2020 tarifele reglementate aplicate de către furnizorii de ultimă instanță obligați (care asigură 99.9 % din consumul celor aproximativ 6 milioane de clienți casnici pentru care se aplică tarife reglementate) au scăzut în medie cu 1,89 %.

Upgrade Romania - Investițiile, motorul de pornire a economiei

Perioada 1 iulie 2020 – 31 decembrie 2020 este ultima perioadă de aplicare a tarifelor reglementate pentru clienții casnici și de stabilire a prețurilor pentru energia electrică livrată și a cantităților de energie electrică vândute de producători furnizorilor de ultimă instanță pe bază de contracte reglementate.

Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2021 piața de energie electrică se liberalizează complet, furnizarea energiei electrice urmând a se realiza în regim concurențial inclusiv pentru categoria clienților casnici care beneficiază în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020 de tarife reglementate. Fiecare client casnic va trebui să își aleagă un furnizor în funcție de nevoile specifice și de ofertele concurențiale puse la dispoziție de către aceștia.

Pentru a veni în sprijinul clienților casnici în perioada următoare ANRE va elabora cadrul de reglementare necesar liberalizării complete a pieței de energie electrică, începând cu data de 1 ianuarie 2021, prin care se vor stabili inclusiv obligațiile furnizorilor de ultimă instanță și modalitățile de informare a clienților casnici cu privire la liberalizarea pieței de energie electrică (prin intermediul facturilor emise, paginii de internet, prin afișare la punctele de informare etc.).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel