Noul coronavirus. Rușii dau vestea. Ce preparate testează chinezii
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Inclusiv unele care nu se folosesc în alte părți
Inclusiv unele care nu se folosesc în alte părți
Mai mulți oficiali ruși au anunțat că specialiștii chinezi testează în clinicile din țara lor circa 30 de medicamente împotriva noului coronavirus care provoacă pneumonia din Wuhan şi care s-a soldat deja cu cel puţin 80 de morţi şi 2.744 de cazuri diagnosticate în acest stat asiatic. 

Astfel, Ghenadi Onişcenko, epidemiologul şi prim-vicepreşedintele Comitetului pentru ştiinţă şi educaţie al Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) a declarat că este vorba despre preparate pe care ”colegii noștri din China le-au folosit în tratarea coronavirului și au ajuns la concluzia că sunt eficiente. Dintre acestea, 12 fac parte din categoria preparatelor antivirale, folosite în profilactica SIDA. În plus, mai sunt și medicamente autohtone, pur chinezești, din medicina tibetană, medicina populară, dar care nu sunt folosite în practica europeană”, a subliniat Onișcenko.

”Slavă Domnului că aceste preparate funcționează împotriva noului coronavirus”, a adăugat oficialul rus. Potrivit precizărilor sale, virusul 2019-nCoV este de fapt 'o combinaţie a două coronavirusuri: unul de la un liliac şi celălalt de la un şarpe'. Onişcenko a afirmat, de asemenea, că experții chinezi au început să dezvolte un vaccin împotriva pneumoniei din Wuhan, la fel şi Rusia, care a identificat peste 100 de cazuri suspecte, însă niciunul confirmat.

Citește și Virusul ucigaș. Chinezii au început să testeze un medicament

”Cunoaştem circa 30 de medicamente, inclusiv zece utilizate pentru a trata HIV (Virusul Imunodeficienţei Umane) care sunt testate în prezent în clinicile din China', a adăugt, la rândul ei, Anna Popova, responsabila Serviciului Federal de Supraveghere a Protecţiei Drepturilor Consumatorului şi Bunăstarea Umană, Rospotrebnadzor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel