Noul coronavirus. Regim de război instituit la Tianjin. 106 morți în China
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Deocamdată, virusul pare de nestăvilit
Deocamdată, virusul pare de nestăvilit
Potrivit unui ultim bilanț, noul coronavirus a ucis 106 oameni în China, unde numărul cazurilor de pneumonie severă a atins 4477. În mai puțin de 24 de ore, virusul morții a provocat decesul a 25 de persoane. Între timp, în Germania a fost înregistrat primul caz suspect de posibilă contaminare cu noul coronavirus, iar în orașul Tianjin autoritățile au decretat regim de război.

Wuhan, metropola din centrul Chinei, unde, în decembrie, când autoritățile de la Beijing au alertat Organizația Mondială a Sănătății, a apărut noul coronavirus și aproape întreaga provincie Hubei sunt, practic, închise. Nimeni nu intră, nimeni nu iese. O măsură drastică și disperată menită să îmmpiedice răspândirea epidemiei. Eforturi oarecum zadarnice: se pare că virusul ucigaș a ajuns în Germania, unde a fost înregistrat primul caz suspect.

La Tianjin a fost instituit regim de război: lupta împotriva noului coronavirus va fi condusă de militari. În oraș va fi creat un spital unic, unde vor fi direcționați toți bolnavii. Pentru a face față situației și pentru a preveni agravarea situației, vor fi mobilizate 500 de cadre medicale. La Tianjin au fost înregistrate 23 de cazuri de pneumonie posibil provocată de virusul 2019-nCoV. 17 dintre pacienți sunt în stare gravă și nici un mort.

Citește și Noul coronavirus. Rușii dau vestea. Ce preparate testează chinezii

În aceste condiții, ministerul chinez al Educației a decis să amâne pe termen nelimitat începerea semestrului de primăvară în şcoli, colegii, licee, universităţi şi instituţii de învăţământ superior din ţară. Acum, studenții și elevii se află în vacanța de Anul Nou chinez. Ce se va întâmpla în continuare, depinde de evoluția epidemiei. Oricum, ambasadorul chinez la ONU, Zhang Jun, l-a asigurat pe secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, că ţara sa "are o capacitate totală şi încrederea că va câştiga lupta împotriva epidemiei" de pneumonie virală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel