Medicamentul care SUFOCĂ SARS-CoV-2. O nouă descoperire
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Asemănările sunt foarte mari cu gripa rusească
Asemănările sunt foarte mari cu gripa rusească
Oxigenul este esențial pentru toate formele de viață și chiar și pentru viruși.

Oxigenul este fundamental pentru toate celulele, afectează funcțiile cheie, cum ar fi metabolismul și creșterea. Răspunsul nostru celular la nivelurile de oxigen este strict reglat și o cale importantă este controlată de factorii inductibili ai hipoxiei (HIF), care activează anumite gene în condițiile în care cantitatea de oxigen scade (hipoxie) pentru a promova supraviețuirea celulară. Medicamentele care activează HIF sunt în prezent utilizate pentru a trata anemia cauzată de boli de rinichi.

Noul coronavirus SARS-CoV-2 nu are nevoie de nicio prezentare după ce a oprit literalmente lumea în 2020 și care a provocat peste 2 milioane de decese până în prezent. O caracteristică definitorie a bolii COVID-19 severe este nivelul scăzut de oxigen în tot corpul, care poate duce la probușirea funcționării organelor și moarte. Este nevoie urgentă de un remediu pentru acest virus.

Citește și: Tipul de test pe care îl facem pentru a vedea dacă avem anticorpi specifici SARS-CoV-2

O echipă de experți din cadrul Nuffield Department of Clinical Medicine au descoperit că un mediu scăzut în oxigen a suprimat intrarea SARS-CoV-2 în celule care acoperă plămânii și reduc propagarea și răspândirea virusului.

Astfel, medicamentele care activează HIF, cum ar fi Roxadustat, au avut un efect similar asupra SARS-CoV-2. Acest studiu oferă primele dovezi pentru reutilizarea unor astfel de medicamente care ar putea reduce transmiterea SARS-CoV-2 și dezvoltarea bolii. Dependența de oxigen a acestui virus este o nouă vulnerabilitate pe care am putea-o exploata.

Cercetările continuă să aducă o nouă lumină asupra bolii iar interacțiunea dintre oxigen și COVID-19, studiul fiind publicat în revista Cell Reports.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Reguli noi pentru agenții imobiliari

Un proiect de lege recent depus la Senatul României...

Avertizare meteo. Iarna se întoarce în forță

Meteorologii au transmis o avertizare generală valabilă...


pixel