Noile restricţii impuse în Franţa vor afecta economia anul acesta
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Noile restricţii impuse în Franţa vor afecta economia anul acesta
Noile restricţii impuse în Franţa vor afecta economia anul acesta
Noile restricţii impuse în Franţa pentru a stopa al treilea val al pandemiei de coronavirus (COVID-19) vor afecta economia anul acesta, dar este prea devreme pentru o estimare a impactului, a afirmat vineri ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, transmite Reuters.

"Aceste măsuri vor afecta avansul economiei în 2021. Suntem în proces de evaluare a impactului", a declarat Le Maire pentru postul de televiziune CNews, când a fost întrebat dacă Guvernul menţine ţinta de creştere pentru acest an, de 6%.

Ministrul de Finanţe a reiterat faptul că noile restricţii vor duce la închiderea temporară a 150.000 de afaceri, costurile fiind estimate la 11 miliarde de euro pe lună.

PAȘTE CATOLIC 2021. Restricții și zile libere pentru acești angajați

Guvernatorul Băncii Centrale a Franţei, Francois Villeroy de Galhau, a declarat că nu se aşteaptă ca noile restricţii să afecteze prognoza instituţiei, care se aşteaptă la o expansiune de 5,5% în 2021.

Le Maire a repetat solicitările către Uniunea Europeană de a accelera implementarea planului de stimulare a economiei.

"Europa trebuie să înţeleagă că trebuie să ne mişcăm repede, iar fondurile de stimulare promise cetăţenilor europeni trebuie să ajungă acum în statele membre. În 2022 sau în 2023 va fi prea târziu. China şi America vor fi înaintea noastră", a avertizat ministrul francez de Finanţe.

Miercuri, preşedintele Emmanuel Macron a anunţat cel de-al treilea lockdown la nivel naţional în Franţa şi a afirmat că şcolile se vor închide timp de trei săptămâni, în încercarea de a opri al treilea val al pandemiei de COVID-19 care ameninţă să copleşească spitalele.

Franţa a fost puternic lovită de pandemie, vecina sa Germania clasificându-o recent ca ţară cu risc ridicat şi impunând limitări de călătorie. Aproape 95.700 de persoane au murit după ce au fost infectate cu coronavirus în Franţa, ţară cu 67 de milioane de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel