Netlix pregătește un documentar despre controversatul fost șef al FMI, Dominique Strauss-Kahn
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Dominique Strauss Khan
Dominique Strauss Khan
Netflix pregătește un documentar despre fostul preşedinte al Fondului Monetar Internaţional Dominique Strauss-Kahn (DSK), care, în 2011, a fost arestat după acuzaţii de agresiune sexuală şi tentativă de viol, potrivit Le Parisien.

Documentarul ar fi fost deja comandat companiei de producție Capa și va fi realizat de actorul Jalil Lespert, autorul unor pelicule precum "Yves Saint Laurent" și "Versailles".

Deocamdată nu se știe dacă va fi vorba despre un documentar sau o miniserie.

De asemenea, potrivit Le Parisien, fostul șef FMI încă nu și-a dat acordul pentru a fi intervievat pentru acest documentar, programat pentru lansare pentru 2021.

În 2011, DSK a fost acuzat de abuz sexual de o cameristă a unui hotel din New York. Acesta a respins acuzaţia de abuz, însă a recunoscut că avut "un comportament inadecvat" şi a continuat procesul într-un tribunal civil. Cele două părți au ajuns la o înțelegere financiară ai cărei termeni nu au fost făcuți publici.

Fost șef al FMI, condamnat definitiv la 4 ani și jumătate de închisoare

În urma acestui scandal, DSK, șef al FMI din 2007, și-a dat demisia, în mai 2011.

În 2015, o instanță franceză l-a achitat pe Dominique Strauss-Kahn în "procesul Carlton", în care acesta era acuzat de proxenetism în formă agravată. Strauss-Kahn era acuzat că s-a aflat în centrul unei reţele de prostituţie create de "prieteni" de-ai săi din nordul Franţei. Judecătorii au stabilit că DSK nu putea să ignore faptul că femeile cu care făcea sex erau plătite şi că petrecerile respective erau organizate special pentru el. În apărarea sa, DSK s-a declarat adept al libertinajului.

În 2014, regizorul Abel Ferrara a lansat filmul "Welcome to New York", cu Gerard Depardieu și Jaqueline Bisset, inspirat de scandalul Dominique Strauss-Kahn (DSK).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel