NASA oferă finanțări în valoare de 1 milion de dolari! Află pentru ce
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Agenţia spaţială americană va continua să se pregătească pentru misiuni cu echipaj uman pe Lună şi Marte în cadrul programului Artemis
Agenţia spaţială americană va continua să se pregătească pentru misiuni cu echipaj uman pe Lună şi Marte în cadrul programului Artemis
NASA a oferit finanţări în valoare totală de aproape 1 milion de dolari unor echipe studenţeşti care lucrează la proiecte ale unor echipamente robotice, lasere şi instalaţii electrice ce vor putea fi folosite în cadrul programului spaţial Artemis ce vizează revenirea echipajelor umane pe Lună, transmite marţi Space.com.

Conform programului Artemis, NASA va trimite astronauţi pe suprafaţa Lunii în 2024. Aceştia urmează să fie însoţiţi în noua aventură selenară de o suită de echipamente şi roboţi ce vor fi trimişi pe Lună în cadrul programului Commercial Lunar Payload Services, din care fac parte câteva companii spaţiale private.

Cercetătorii au întocmit lista cu asteroizii care vor lovi Terra

Studenţii care primesc finanţări pentru contribuţii la programul Artemis trebuie să se concentreze asupra conceperii şi construcţiei unor instrumente care vor lucra permanent în cratere selenare - astfel de cratere pot menţine în umbra lor apă îngheţată, o resursă extrem de importantă pentru astronauţi şi pentru o eventuală bază permanentă pe Lună, dar şi pentru obţinerea de combustibil pentru rachete.

Interiorul acestor cratere este însă un mediu extrem de ostil. Echipamentele ce vor fi folosite în acest mediu vor trebui să reziste la temperaturi foarte scăzute şi vor trebui să funcţioneze în întuneric, cu alte surse de energie decât panourile solare.

NASA a selectat 8 echipe de studenţi, care au primit între 80.000 şi 165.000 de dolari pentru a-şi dezvolta proiectele.

Printre proiectele studenţeşti figurează o propunere venită de la o echipă de la Universitatea Statului Arizona care vizează lansarea unor sonde sferice, înţesate cu senzori, cu ajutorul unei catapulte ataşate de un modul de aselenizare, sau o propunere de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) care propune ridicarea unui turn din materiale foarte uşoare, turn care va servi ca releu de comunicaţii dar şi ca platformă pentru instalarea altor instrumente. De asemenea, sunt finanţate câteva proiecte de construcţie ale unor noi modele de rovere selenare dar şi sisteme cu laser pentru alimentarea cu energie a instrumentelor aflate în întunericul craterelor selenare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel