NASA. A doua ieşire în spaţiu a unui echipaj format din două femei astronaut
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Jessica Meir şi Christina Koch din cadrul agenţiei spaţiale americane NASA au păşit din nou în afara Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS)
Jessica Meir şi Christina Koch din cadrul agenţiei spaţiale americane NASA au păşit din nou în afara Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS)
Jessica Meir şi Christina Koch din cadrul agenţiei spaţiale americane NASA au păşit din nou în afara Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) pentru a schimba o baterie, a doua ieşire în spaţiu exclusiv feminină din istorie, relatează miercuri AFP.

Prima ieşire în spaţiu a celor două femei astronaut, la 18 octombrie, a fost salutată ca un eveniment special, în contextul în care cele peste două sute de astfel de misiuni anterioare au inclus întotdeauna cel puţin un bărbat. Preşedintele Donald Trump le-a apelat pentru a le felicita şi a le lăuda curajul.

Avionul tăcut. NASA a aprobat continuarea proiectului

A doua lor ieşire, miercuri, a fost efectuată fără fanfară, notează AFP, evidenţiind caracterul rutinier al operaţiunilor de întreţinere a ISS. Misiunea celor două femei astronaut este de înlocuire a bateriilor vechi nichel-hidrogen cu noi baterii litiu-ion şi este prevăzută să dureze şase ore şi jumătate. Aceasta a început la ora 11:35 GMT. Jessica Meir şi Christina Koch o vor face din nou luni. Alături de cele două femei, la bordul ISS se află în prezent americanul Andrew Morgan, astronautul european Luca Parmitano şi cosmonauţii ruşi Alexander Skvortsov şi Oleg Skripochka.

NASA şi-a feminizat semnificativ echipele de astronauţi. Cea mai recentă promoţie recrutată cuprinde cinci femei şi şase bărbaţi, alături de un bărbat şi o femeie din Canada, care efectuează stagiul de pregătire iniţială la NASA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel