MISTER maritim! EXPLICAȚIE HALUCINANTĂ. Ce se întâmplă cu navele (VIDEO)
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Lucruri ciudate se pot întâmpla pe apă
Lucruri ciudate se pot întâmpla pe apă
Lucruri ciudate se pot întâmpla pe apă, echipajul cisternei petroliere sub pavilion liberian Willowy s-a confruntat cu un misterios incident.

Ofițeri superiori de la bordul petrolierului Willowy au fost chemați pe punte pentru a li se spune că nava lor și alte patru din vecinătatea ei navigau misterios în cercuri, incapabili să conducă.

Este foarte ușor să vă panicați când navigați. Presupunerea imediată a fost că, curenții puternici împingeau navele în jur, dar nu existau astfel de curenți unde navigau, în sudul Oceanului Atlantic, la vest de orașul Cape Town din Africa de Sud.

Flota militară americană, înfrântă de Covid-19

Navele care par să navigheze în cercuri au devenit un fenomen din ce în ce mai obișnuit și misterios în apropierea mai multor porturi de pe coasta Chinei, în special în apropierea terminalelor petroliere și a instalațiilor guvernamentale, dar nu s-a văzut nimic unde se afla Willowy, potrivit Skynews.

Cercetătorii care monitorizează aceste cercuri bizare din apropierea coastei chineze cred că sunt probabil rezultatul unei manipulări sistematice GPS concepute pentru a submina un sistem de urmărire pe care toate navele comerciale trebuie să îl folosească în conformitate cu dreptul internațional.

Cunoscută sub denumirea de AIS (sistem automatizat de identificare), tehnologia transmite identificatori unici de la fiecare navă, împreună cu locația GPS a navei, cursul și viteza către alte nave din apropiere.

Aceste semnale sunt chiar colectate de sateliți și folosite pentru a monitoriza comportamentul suspect, inclusiv contrabanda, pescuitul ilegal și cel mai relevant comerțul cu petrol sancționat.

Cercurile identificate în apropierea coastei chineze au fost atribuite interferențelor GPS, lucru care a coincis cu sancțiunile americane asupra Iranului, potrivit Phil Diacon, directorul executiv al firmei de informații marine Dryad Global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel