MIRACOLUL din Emirate. Creștere de 2819% într-un an
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
O companie condusă de manageri buni
O companie condusă de manageri buni
Acțiunile companiilor din Abu-Dhabi au devenit lideri mondiali la creștere în ultimele 12 luni. Într-un an, ele au urcat pe locul patru în clasamentul celor mai mari companii publice, înregistrate în Emiratele Arabe Unite.

Acțiunile care, la nivel mondial, au afișat cea mai spectaculoasă scumpire în ultimele 12 sunt sunt cele ale holdingului International Holdings Co. PJSC (IHC). Compania a intrat printre primii emitenți ai lumii, cu o capitalizare de peste 1 miliard de dolari. În lume sunt mai mult de 8.000 asemenea întreprinderi.

Anul trecut, acțiunile IHC s-au scumpit cu 2819%. O creștere care nu a fost împiedicată nici de prăbușirea piețelor de capital pe fondul pandemiei de coronavirus, nici de colapsul prețurilor la petrol care, pentru piețele din Orientul Mijlocul, sunt un factor cheie, scrie Bloomberg.

De la 133 milioane de dolari în urmă cu un an, capitalizarea IHC a atins 14 miliarde de dolari. Numai de la începutul lui 2020, cotațiile holdingului au afișat un salt de 351%. O evoluție care a propulsat compania pe locul patru printre cele mai mari întreprinderi ale EAU, cotate la bursă. Înaintea IHC se află Emirates Telecom Group și băncile First Abu Dhabi Bank și Emirates NBD.

Citește și OMV Petrom plătește dividendele aferente anului 2019

Business Insider crede că acest adevărat miracol își găsește explicația în creșterea rapidă a veniturilor, care, la sfârșitul anului trecut au atins 340 milioane de dolari. A fost rezultatul achizițiilor efecutate anul trecut de IHC care a cumpărat participații sau 100% din acțiunile a 12 companii din cele mai diferite domenii de activitate - de la industria de cosmetice și produse de înfrumusețare, la medicină și servicii de livrare.

O mare parte din holding este deținută de familia regală a Abu Dhabi porin intermediul a două companii - Royal Group și Pal Group of Companies LLC. Împreună, ele controlează peste 80% din acțiunile IHC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

În Japonia, AI prezice ce angajați vor demisiona

Companiile japoneze se străduiesc să-și protejeze...

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel