Ministrul rus al Apărării RIDICĂ tonul: Să nu ÎNDRĂZNIȚI
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Se vorbește tot mai mult în ultimul timp despre război
Se vorbește tot mai mult în ultimul timp despre război
Dacă Statele Unite vor desfășura în Europa rachete interzise de Tratatul INF privind limitarea rachetelor cu rază medie și mică de acțiune, Rusia „va răspunde în mod corespunzător”, a spus a avertizat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. În același timp, oficialul rus, un vechi prieten al președintelui Vladimir Putin, a adăugat că speră să restabilească un „dialog deplin și egal” Moscova și Washington.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a avertizat Statele Unite în legătură cu desfășurarea de rachete cu rază medie și scurtă de acțiune Europa. 

„Rusia s-a angajat să nu amplaseze astfel de arme, atâta timp cât SUA ne le vor desfășura pe ale lor în Europa. În ceea ce ne priveșt, ne vom respecta promisiunea făcut. Dar dacă vor apărea respectivele rachete, vom răspunde, firește, în mod adecvat ”, a spus Șoigu.

În octombrie 2020, Robert O'Brien, pe atunci consilier al președintelui Statelor Unite în domeniul securității naționale, a anunțat că Statele Unite ar putea desfășura rachete cu rază medie și scurtă de acțiune în Europa pentru a descuraja Rusia. El definit această eventuală decizie drept „obținerea păcrii prin forță”, ce va permite Washingtonului nu numai să respingă posibilele atacuri, ci și să pună în aplicare ideea controlului armelor.

Citește și Bombardiere americane, ATAC FULGER împotriva Rusiei

În același timp, Șoigu și-a exprimat speranța în restabilirea unui „dialog deplin și egal” între cele două țări. „Într-adevăr, este necesar să ajungem la un acord, de care avem urgentă nevoie de el. La rândul nostru, am făcut toți pașii, toate declarațiile ”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel