Ministerul de Finanţe, ANUNȚ IMPORTANT pentru operatorii economici
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Ministerului de Finanţe, ANUNȚ IMPORTANT pentru operatorii economici
Ministerului de Finanţe, ANUNȚ IMPORTANT pentru operatorii economici
Procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al Ministerului de Finanţe - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a început miercuri, informează ministerul printr-un comunicat.

"De astăzi, toţi contribuabilii pot conecta aparatele de marcat fiscale la sistemul informatic al MF - ANAF. Este un pas important atât în ceea ce priveşte digitalizarea administraţiei fiscale şi creşterea gradului de colectare, cât şi pentru uşurarea sarcinilor contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiţi să depună lunar anumite declaraţii. Calendarul de implementare a fost realizat în consultare cu asociaţiile tehnicienilor de service, astfel încât toţi contribuabilii vor putea conecta aparatele de marcat, fără a exista sancţiuni în următoarele 3 luni. Încurajez toţi contribuabilii să se înscrie în SPV (Spaţiul Privat Virtual) pentru a facilita procesul de conectare", a declarat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

Ministrul Muncii, despre DOSARELE de PENSIE

Operatorii economici care deţin aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone deservite de reţele de comunicaţii au obligaţia să întreprindă demersurile necesare pentru conectarea acestora la sistemul informatic al MF-ANAF.

Termenele limită de conectare pentru aparatele de marcat electronice fiscale sunt: 30 iunie 2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deţinute de operatorii economici încadraţi în categoria marilor contribuabili; 30 noiembrie 2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deţinute de operatorii economici încadraţi în categoria contribuabililor mici şi mijlocii.

Obţinerea profilului de către distribuitorii autorizaţi şi unităţile acreditate de service în vederea conectării aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic MF-ANAF se poate face prin intermediul contului creat în sistemul Spaţiu Privat Virtual de către aceştia. Distribuitorii autorizaţi şi unităţile acreditate de service pot descărca în bloc până la 1.000 de profiluri de conectare, subliniază MF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel