Urmărește dezbaterea live

Milioane de la BEI pentru noul campus al Universităţii Politehnice Bucureşti
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Un ajutor important pentru știința românească
Un ajutor important pentru știința românească
Banca Europeană de Investiţii (BEI) a aprobat acordarea sumei de 25 de milioane de euro Universităţii Politehnice Bucureşti (UPB) pentru sporirea calităţii, eficienţei şi eficacităţii procesului de predare, învăţare şi cercetare la una dintre instituţiile de vârf din România, se arată într-un comunicat al BEI. 

Împrumutul BEI va finanţa reamenajarea campusului UPB, ceea ce presupune construirea unei noi clădiri care va găzdui cele trei facultăţi ce se află acum în localul Polizu. Obiectivul este de a regrupa unităţile în noul campus al Universităţii Politehnice Bucureşti şi de a moderniza facilităţile la un standard la care să poată sprijini cel mai bine activităţile de predare, învăţare şi cercetare ale UPB, se arată în comunicatul BEI.

Acordarea acestei finanţări este susţinută de Fondul European pentru Investiţii Strategice (EFSI), pilonul financiar al Planului de investiţii pentru Europa ("Planul Juncker"). În opinia lui Carlos Moedas, comisarul pentru cercetare, ştiinţă şi inovare, "cercetarea ştiinţifică de înaltă calitate începe cu o educaţie de nivel ridicat".

"Aceasta este o investiţie în viitorii cercetători din România, care până la urmă va stimula inovarea, va crea locuri de muncă şi va sprijini creşterea. Acesta este un alt exemplu al modului în care funcţionează Planul Juncker", a adăugat acesta.

Citește și Finanțare pentru agricultori de 1 miliard de euro

Rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti, Mihnea Costoiu, a declarat că este o mare onoare pentru UPB să fie prima universitate din România care beneficiază de sprijinul BEI. "În plus, datorită garanţiilor oferite de Planul de investiţii pentru Europa, universitatea noastră va putea să-şi extindă capacităţile de cercetare, pentru a avea un impact pozitiv asupra societăţii. În condiţiile în care universitatea noastră împlineşte 200 de ani, acesta este modul perfect de celebrare pentru comunitatea noastră şi mulţumim BEI şi EFSI pentru că au făcut posibilă această modernizare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...


pixel