Miliardar american: Sunt moartea productivității
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Este pierdere de timp
Este pierdere de timp
Este proprietarul echipei de baschet Dallas Mavericks și al Asociației Naționale de Baschet, coproprietar al 2929 Entertainment și președinte al AXS TV. Omul de afaceri american Marc Cuban apreciază eficiența și detestă ședințele. Omul de afaceri a cărui avere este estimată la 2,3 miliarde de dolari rezolvă probleme subalternilor săi pe email.

”Detest ședințele. Nimănui nu-i plac întâlnirile de lucru, cu excepția celor care adus gogoși și a celor care adoră să vorbească despre copiii lor”, spune miliardarul american, în opinia căruia ședințele sunt moartea productivității.

Jumătate din timp se consumă pe discuții despre ”tot felul de fleacuri, fără nici o legătură cu obiectul muncii”, este convins Cuban. Întreprinzătorul recunoaște că, în relațiile cu angajații, colaboratorii și consilierii săi, el preferă poșta electronică. De ce? Pentru a economisi timp.

În plus, e-mailul oferă posibilitatea de a păstra toate schimburile de mesaje. ”Eu vreau să fac totul prin intermediul poștei electronice, pentru că acest lucru îmi permite să revin la o discuție sau alta, să analizez, să regândesc, să clarific aspecte. Am scrisori electronice și de acum 25 de ani”, a declarat Cuban.

Citește și Cum a salvat o familie de bancheri economia Statelor Unite

Și nu este singurul om de afaceri care gândește așa. Elon Musk, spre exemplu, susține că ”prea multe întâlniri de lucru sunt o adevărată nenorocire pentru marile companii. Partea proastă este că, în timp, aceste ședințe de cinci minute se înmulțesc și se prelungesc. Dacă nu sunteți convinși că nu reprezintă ceva util pentru participanți, renunțați la ședințe, lăsați oamenii să-și vadă de treabă. Sau spuneți ce aveți de spus și gata”, explică patronul companiei Tesla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel