Miliardarul care a fondat un gigant mondial, revine la prima dragoste VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Jack Ma
Jack Ma
Jack Ma, fondatorul companiei Alibaba, a împlinit marți 55 de ani și, conform promisiunii făcută în urmă cu un an, se retrage la pensie. Începând din 2013, miliardarul chinez a renunțat la funcția de director general al grupului, păstrând doar fotoliul de președinte executiv. 

În această calitate, Jack Ma, va juca mai degrabă un rol consultativ în mastodontul creat de el, restul responsabilităților urmând să fie îndeplinite de directorul general Daniel Zhang.

Ce va face Jack Ma la pensie? Se va consacra primei iubiri: educația. Printre altele, el intenționează să folosească o parte din considerabila avere, estimată la 41 miliarde de dolari, pentru diferite inițiative în domeniu, după modelul omului de afaceri american Bill Gates, pentru care nutrește o admirație sinceră.

Fost profesor de limba engleză, Jack Ma a pus deja pe picioare o structură de binefacere și a lansat o serie de programe în domeniul educației. Fire veselă și dezinvoltă, întreprinzătorul chinez a surprins în repetate rânduri opinia publică, dar și pe angajații săi, cu tot felul de cascadorii. Printre altele, la aniversarea a 18 ani de la înființarea Alibaba, Jack Ma l-a imitat pe Michael Jackson în fața a 40.000 de lucrători.

Citește și Succes în afaceri. Sfaturile unui om care a pornit de la zero

Fondată în 1999, la Hagzhou, societatea Alibaba numără în prezent peste 750 milioane de utilizatori activi pe lună. Compania a contribuit la creșterea consumului de masă în China. Jack Ma ”a fost motorul dezvoltării industriei și a economiei chineze pe internet. El este părintele antreprenoriatului”, spune un fabricant de mobilă care a reușit să intre în afaceri grație Alibaba și a platformelor de e-commerce, Taobao și Tmall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel