Miliardar, ÎNȘELAT de propria intuiție! A pierdut o sumă URIAȘĂ
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
A crezut până în ultimul moment că lucrurile nu o vor lua razna
A crezut până în ultimul moment că lucrurile nu o vor lua razna
Unul dintre cei mai mari jucători de pe Wall Street a pierdut aproape tot ce a a investit în cel mai vechi serviciu de închirieri mașini, Hertz. Anul trecut însă, compania cu o istorie de o sută de ani a declarat că intră în faliment și a demarat demersurile necesare. 

Miliardarul Carl Icahn a fost cel mai mare acționar al Hertz - compania Hertz Associates Holding a deținut 39% din capitalul firmei. Omul de afaceri a cumpărat acțiunile Hertz în 2014 și nu a vândut nimic chiar și în condițiile în care pandemia de coronavirus a condus la reducerea călătoriilor cu avionul și cu autoturismele. Dimpotrivă, în perioada 10-12 martie, Icahn a mai preluat un pachet de 11,4 milioane acțiuni, pentru 84,8 milioane de dolari. 

De data aceasta însă, intuiția întreprinzătorului american nu a funcționat cum trebuie. Pentru că, la scurt timp, Hertz a depus cerere de reorganizare a activității în baza legislației privind intrarea în faliment. Motivându-și demersul, conducerea companiei a evocat răspândirea noului coronavirus cu toate măsurile de prevenire adoptate pentru stoparea noului virus și impasul de netrecut în care au ajuns negocierile cu creditorii. 

Citește și I se spune investitorul-gropar. Toți se tem de el!

Pe fondul pandemiei, datoriile firmei au atins 24,4 miliarde de dolari, ceva mai puțin decât valoarea însumată a tuturor activelor deținute de Hertz - 25,8 miliarde de dolari. Comentând informația, postul de televiziune CNN sublinia, printre altele, că falimentul Hertz este cel mai răsunător dintre evenimentele de acest gen provocate de covid-19. 

Un eveniment care și-a lăsat amprenta și asupra portofoliului lui Carl Icahn. Când, la sfârșitul lunii mai 2020, acțiunile Hertz au coborât sub 20 de dolari bucata, omul de afaceri a vândut întreaga sa participație de 55,3 milioane de titluri, pierzând 1,8 miliarde de dolari. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel