Metro AG: Noua ofertă de preluare subevaluează substanţial compania
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O ofertă incorectă
O ofertă incorectă
Metro AG a anunţat luni că noua ofertă de preluare primită de la EP Global Commerce (EPGC), vehiculul de investiţii deţinut de investitori cehi şi slovaci, pentru majorarea participaţiei lor la retailerul german subevaluează substanţial compania, transmite Reuters.

EP Global Commerce, care deţine deja indirect 29,99% din acţiunile obişnuite ale Metro, a anunţat duminică faptul că va oferi 8,48 euro pentru o acţiune obişnuită şi aproximativ 8,87 euro pentru o acţiune preferenţială. Luni dimineaţa, acţiunile retailerului german înregistrau o creştere de 7,43%, la 8,93 euro.

"Consiliul de Administraţie al Metro crede cu tărie că oferta subevaluează substanţial compania", se arată într-un comunicat al retailerului german, care-i sfătuieşte pe acţionari să nu ia nicio decizie până la anunţarea unor informaţii suplimentare.

EPGC, vehiculul de investiţii deţinut în proporţie de 53% de miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi de 47% de investitorul slovac Patrik Tkac (cofondatorul grupului de companii J&T), nu a reuşit anul trecut să preia Metro, contra sumei de 5,8 miliarde de euro. Eşecul vine în urma faptului că nu a reuşit să ajungă la un acord privind valoarea Metro cu firmele Meridian Stiftung şi Beisheim Holding, care, împreună, deţin o participaţie de 23%.

Citește și Lovitură în industria TELEFOANELOR inteligente. Tranzacție ISTORICĂ

Analiştii de la Jefferies se aşteaptă ca Meridian şi Beisheim să respingă noua ofertă. Reprezentanţii Meridian şi Beisheim nu au fost disponibili imediat pentru declaraţii. Oferta EP Global vine după ce, luna trecută, directorul general al Metro AG, Olaf Koch, a anunţat că intenţionează să demisioneze la finele acestui an, ceea ce înseamnă o plecare anticipată dintr-o poziţie pe care urma să o ocupe până în luna martie 2022.

CEO-ul Olaf Koch, care începând din 2012 a supervizat o modificare dramatică a strategiei companiei, a informat consiliul de supervizare că nu îşi va prelungi contractul, care urma să expire în luna martie 2022, şi că intenţionează să plece de la Metro la data de 31 decembrie 2020, a informat grupul german într-un comunicat de presă. Consiliul de supervizare "va delibera cu privire la acest subiect în perioada următoare", a adăugat Metro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel