Merck dezvoltă o pastilă împotriva Covid-19. Când va fi gata
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Medicamentul pentru păduchi, OMOARĂ COVID-19. Costă 1£
Medicamentul pentru păduchi, OMOARĂ COVID-19. Costă 1£
Compania farmaceutică Merck & Co. s-a alăturat luptei globale împotriva noului coronavirus, prezentând planurile sale de dezvoltare a unei pilule pentru tratarea infecției cât și două vaccinuri pentru prevenirea Covid-19.

Producătorul de medicamente din SUA a cumpărat drepturile pentru a dezvolta un antiviral promițător descoperit la Universitatea Emory și va colabora cu partenerii săi pentru a lucra la vaccinurile bazate pe tehnologia din spatele imunizării împotriva Ebola și rujeolei, relatează Bloomberg.

Directorul executiv al Merck, Kenneth Frazier, a declarat că pandemia și eforturile companiei de a o combate au întârziat schimbările planificate de conducere, dar au galvanizat angajamentul companiei din Kenilworth, New Jersey, pentru solidaritatea globală. Chiar dacă graba de a reporni economiile a determinat unele țări să concureze pentru produsele farmaceutice vitale, Merck nu va fi presat să furnizeze nici unei țară anume și va acorda prioritate accesului lucrătorilor din domeniul sănătății și al celor cu cel mai mare risc.

„Aceasta este o pandemie globală. Nici o țară nu o poate rezolva și nu putem pune frontiere în jurul unei singure țări ”, a spus Frazier într-un interviu telefonic. „Dacă avem succes, dorim să asigurăm acces larg și acceptabil pentru oricine are nevoie, oriunde s-ar afla.”

Imunitate la covid-19. Veste extraordinară de la Institutul Pasteur

Compania, care în secolul trecut a fost pionieră pentru obținerea de vaccinuri împotriva unor boli precum difteria iar recent împotriva Ebola, a început să cerceteze modalități de a combate Covid-19 și a evaluat sute de vaccinuri potențiale, a explicat șeful Merck. 

El a spus că nu este în măsură să spună cât ar costa orice imunizare de succes, dar că Merck se angajează să furnizeze „acces accesibil”. De asemenea, compania ar trebui să găsească parteneri care să le fabrice în masă pentru a răspunde cererii globale. „Suntem pregătiți să facem asta”, a spus el.

Pilula Covid-19

Merck este, de asemenea, într-o fază foarte avansată pentru obținerea unor tratamente împotriva Covid-19 după ce a cumpărtat drepturile pentru un compus antiviral descoperit la Universitatea Emory.

Un studiu clinic efectuat într-un stadiu timpuriu a arătat că este bine tolerat, în timp ce studiile preclinice ale oamenilor de știință de la Emory și Universitatea din Carolina de Nord de la Chapel Hill au descoperit că au generat mutații induse într-o gamă largă de coronavirusuri, determinându-le să facă erori catastrofale atunci când se reproduc. Remdesivir, infuzia antivirală dezvoltată de Gilead Sciences Inc. funcționează într-un mod similar și s-a dovedit că îmbunătățește rezultatele tratamentelor la unii pacienți, a spus Frazier.

„Dar ceea ce este foarte important este faptul că acest compus poate fi administrat sub formă de pastile, ceea ce l-ar face mai ușor de utilizat”, a spus el Kenneth Frazier.

EIDD-2801 (numele tehnic al noului antiviral) poate opri infecțiile într-o etapă timpurie, a mai spus el CEO-ul Merck, adăugând că pare, de asemenea, mai ușor de sintetizat și fabricat pe scară largă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel