MEDICAMENT cunoscut, dovedit eficient împotriva COVID-19
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Testele au dat rezultate excelente
Testele au dat rezultate excelente
Clofazimina, un medicament folosit pentru tratarea leprei, s-a arătat eficace împotriva infecţiei cu coronavirusul SARS-CoV-2 în culturi celulare umane şi la hamsteri, relevă un studiu publicat marţi de revista Nature, citat de agenţia EFE.

Clofazimina este un medicament sigur, care poate fi administrat pe cale orală şi al cărui cost de producţie este redus, aspecte care-l fac să fie un candidat potenţial atractiv pentru tratarea COVID-19.

Cercetătorii, conduşi de Sumit Chanda, virusolog la Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute, La Jolla, California, au analizat eficacitatea acestui medicament împotriva coronavirusurilor şi au descoperit că poate inhiba replicarea a două dintre ele (SARS-CoV-2 şi MERS-CoV) în culturi celulare umane şi de maimuţă, precum şi în ţesutul pulmonar uman.

Într-un test pe hamsteri infectaţi cu SARS-CoV-2, administrarea clofaziminei înainte sau la scurt timp după infectare a redus semnificativ numărul particulelor virale descoperite în plămâni.

Citește și Tratament de 5 zile cu o pastilă vindecă COVID-19? Ce spun studiile

De asemenea, atunci când acest medicament a fost administrat împreună cu remdesivir, ambele au acţionat sinergic în reducerea replicării virale. O doză mică de remdesivir combinată cu clofazimina a îmbunătăţit semnificativ controlul viral în testul pe hamsteri.

Autorii studiului cred că clofazimina ar putea fi un candidat atractiv pentru tratarea SARS-CoV-2, MERS şi posibil de asemenea a altor coronavirusuri, dacă testele clinice vor confirma potenţialul său ca opţiune de tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel