Mariana Ioniță. Marile proiecte de investiții ale CNAIR
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Trei mari proiecte
Trei mari proiecte
Directorul general al CNAIR, Mariana Ioniţă, a afirmat, într-un interviu acordat Agerpres, că a solicitat antreprenorilor ca proiectele să continue conform graficelor stabilite și a vorbit despre marile proiecte de investiții ale companiei. 

”Mă voi referi la trei obiective mari de investiţii, dar în programul nostru avem mult mai multe şi toate sunt pe aceeaşi treaptă de prioritate, pentru că vorbim despre dezvoltarea sustenabilă a întregii ţări. Voi evidenţia proiectele cele mai aşteptate de cetăţeni şi anume: autostrada Sibiu-Piteşti, care este un proiect de referinţă şi ştim că îl aşteaptă şi Uniunea Europeană, pentru că el închide un coridor transeuropean”, a spus Mariana Ioniță.

Potrivit spuselor sale, ”avem obligaţia, ca stat membru, să îndeplinim o condiţionalitate asumată încă din anul 2007, de la momentul aderării - aceea de a avea un coridor continuu de la Nădlac la Constanţa. Al doilea proiect este Drumul expres Craiova - Piteşti, pentru că este important şi pentru mediul de afaceri, dar şi pentru asigurarea unei conexiuni cu zona de sud a României, pentru diminuarea decalajelor economice, iar cel de-al treilea se referă la dezvoltarea infrastructurii în zona Moldovei, cu un portofoliu de proiecte care vor contribui substanţial la dezvoltarea acestei regiuni istorice ce deţine un potenţial deosebit”.

Citește și CNAIR. Ordin de începere a lucrărilor la lotul 1 al secţiunii 1, Sibiu - Boiţa

La fel de importante sunt, potrivit directorului general al CNAIR, ”şi proiectele care descongestionează traficul în zona aşezărilor urbane, cum sunt centurile ocolitoare ale municipiilor Bucureşti, Timişoara, Bacău, Bârlad, Satu-Mare, Galaţi, Zalău etc. Aici, subliniez importanţa implementării proiectului de construcţie a autostrăzii de centură a municipiului Bucureşti şi mă refer atât la cele 3 sectoare din zona de sud aflate în faza finală a proiectării şi la început de execuţie, cât şi la cele aflate în plin proces de achiziţie publică în zona de nord.

În acelaşi timp, amintesc că la începutul lunii mai vor fi demarate lucrările de modernizare a sectorului de centură DN 2 - A2. Tot în zona municipiului Bucureşti, vor fi începute lucrările la pasajele Mogoşoaia, Berceni şi Olteniţa, simultan cu o monitorizare constantă a modului de implementare a pasajului de la Domneşti”, a precizat Mariana Ioniță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel