Marele târg de joburi din București se deschide mâine
Autor: Costin Spoială
Data publicării:
33.000 de locuri de muncă sunt disponibile
33.000 de locuri de muncă sunt disponibile
Peste 32.900 de locuri de muncă sunt disponibile în cadrul Bursei Generale a Locurilor de Muncă, eveniment organizat vineri de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Târgul de locuri de muncă se va desfăşura în 82 de locaţii din toată ţara, fiind contactaţi 27.100 de agenţi economici, dintre care şi-au anunţat participarea 2.365 de agenţi economici, fiind oferite 32.918 locuri de muncă, informează ANOFM. La Bucureşti, evenimentul este organizat de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, la Palatul Naţional al Copiilor.

Din totalul locurilor de muncă oferite de către angajatori, 1.511 sunt adresate persoanelor cu studii superioare (de lungă şi scurtă durată), iar 76 vizează persoanele marginalizate social. Judeţele cu cele mai multe locuri de muncă disponibile la Bursa Generală a Locurilor de Muncă sunt: Bucureşti - 7.451 oferte, Constanţa - 2.707, Bihor - 1.527, Ilfov - 1.383, Dolj - 1.237, Braşov - 1.125 şi Iaşi- 1.012.

Meseriile în care sunt oferite cele mai multe locuri de muncă pentru persoanele fără studii superioare sunt: muncitor necalificat - 3.518 locuri de muncă, confecţioner textile - 1.392 locuri de muncă, lăcătuş mecanic - 1.307 locuri de muncă, agent securitate - 1.298 locuri de muncă, lucrător comercial - 1.141 locuri de muncă, electrician - 968 locuri de muncă, încasator şi cititor contoare de energie electrică - 950 locuri de muncă, manipulant - 859 locuri de muncă, sudor - 846 locuri de muncă.
Pentru persoanele cu studii superioare, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt disponibile în următoarele profesii: inginer - 873 locuri de muncă, funcţionar administrativ - 76 locuri de muncă, consilier expert - 61 locuri de muncă, economist - 59 locuri de muncă, consultant vânzări - 47 locuri de muncă, programator IT - 42 locuri de muncă, manager - 32 locuri de muncă, inspector resurse umane - 32 locuri de muncă.

Citește și: În prag de Brexit, englezii caută lucrători români

De asemenea, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, cele 76 locuri de muncă destinate persoanelor marginalizate social (ambalator - 7 locuri de muncă, patiser - 6 locuri de muncă, vânzător - 6 locuri de muncă, montator subansamble - 5 locuri de muncă, etc), aparţin următoarelor ramuri de activitate: industria alimentară - 36 locuri de muncă, comerţ cu amănuntul, cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor - 13 locuri de muncă, fabricarea altor mijloace de transport - 7 locuri de muncă, fabricarea de mobilă - 5 locuri de muncă, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte - 4 locuri de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel