Marea problemă a mediului de afaceri. Mâna de lucru calificată
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Soluția? Dezolvatarea învățământului profesional
Soluția? Dezolvatarea învățământului profesional
Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat joi, după ce a participat la forumul organizat de Camera de Comerţ Americană în România (AmCham), că mulţi investitori s-au plâns de faptul că mâna de lucru calificată se găseşte foarte greu şi că aceştia au subliniat importanţa dezvoltării învăţământului.

"La această dezbatere cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Româno-Americane, în sondajul pe care l-au făcut la început au pus educaţia pe primul loc, creşterea calităţii educaţiei, creşterea investiţiilor în educaţie, adaptarea sistemului de educaţie românesc la nevoile pieţei. Mulţi investitori s-au plâns de faptul că mâna de lucru calificată se găseşte foarte greu şi doresc o dezvoltare a învăţământului profesional, a învăţământului tehnic, a universităţilor, care într-adevăr să genereze oameni calificaţi pentru investiţiile pe care ei vor să le facă", a declarat Ludovic Orban, după evenimentul AMCHAM CEO FORUM.

El a mai precizat că mediul de afaceri îşi doreşte predictibilitate şi dialog, în ce priveşte deciziile care le afectează activitatea.

Citește și Bancherii, nemulțumiți de proiectele legislative care vin în sprijinul consumatorilor

"Investitorii sunt interesaţi de câteva lucruri pe care guvernul doreşte să le realizeze şi am şi arătat că în trei luni multe din lucrurile pe care ei se aşteptau să le rezolvăm le-am rezolvat. Mediul de afaceri doreşte predictibilitate, dialog. Orice decizie care afectează afacerile să se ia în urma unor dezbateri la care să participe mediul de afaceri. Mediul de afaceri îşi doreşte o simplificare procedurală, o debirocratizare, ca să-i spunem aşa, o reducere a formalităţilor birocratice, mediul de afaceri îşi doreşte ca guvernul să asigure condiţii de concurenţă loială pentru toţi actorii economici de pe diferitele pieţe. (...) Echilibrele macroeconomice să fie menţinute, pentru că orice fenomen economic negativ, gen inflaţie, afectează, la urma urmei, planurile de afaceri, profitabilitatea companiilor", a spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel