Marea Britanie vrea să diversifice piața de telecomunicații 5G
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Este o adevărată strategie
Este o adevărată strategie
Guvernul britanic a anunţat luni noi planuri care au ca scop impulsionarea diversificării furnizorilor de pe piaţa globală de telecomunicaţii 5G, cu scopul de a îmbunătăţi viteza conexiunilor, relatează agenţia EFE.

Potrivit Ministerului pentru Cultură, Digital, Media şi Sport (DCMS), este vorba despre o strategie de diversificare a 5G în valoare de 250 milioane lire (278 milioane euro) şi al cărei scop este crearea unui lanţ de furnizare deschis şi sustenabil. În plus, Guvernul încearcă să asigure poziţia Marii Britanii drept lider mondial în ştiinţă şi tehnică, precum şi să impulsioneze baza de telecomunicaţii a ţării, potrivit DCMS.

Piaţa mondială de telecomunicaţii a experimentat o consolidare pe termen lung şi este orientată în jurul a trei regiuni (America de Nord, Europa, Asia) şi trei furnizori dominanţi (Nokia, Ericsson şi Huawei) care acoperă peste 80% din lanţul de furnizare, a menţionat DCMS într-un comunicat.

Fără intervenţie, piaţa nu se va diversifica şi nici nu se va dezvolta într-o manieră care să poată satisface necesităţile de securitate, potrivit ministerului. Această strategie este promovată în timp ce Parlamentul elaborează un proiect de lege privind securitatea telecomunicaţiilor.

Citește și Peste un sfert de milion de conturi Spotify, expuse

Ministrul de resort, Oliver Dowden, a semnalat că multe ţări "au devenit foarte dependente de puţini furnizori de telecomunicaţii în cursa de a oferi 5G. Asta pune în pericol rezistenţa şi securitatea reţelelor lor de comunicaţii". "Acum avem nevoie de un răspuns internaţional coordonat şi în Marea Britanie credem că principiile deschiderii, concurenţei şi diversităţii stabilite în noua noastră strategie vor furniza baza pentru răspuns", a adăugat ministrul.

Potrivit Guvernului, strategia are trei piloni: sprijinirea furnizorilor stabiliţi, deoarece constituie o parte importantă a pieţei din ţară; atragerea unor noi furnizori pe piaţa britanică; accelerarea tehnologiilor de interfaţă deschisă, precum Open RAN. Executivul intenţionează, de asemenea, să elimine barierele tehnice şi comerciale care să permită noilor furnizori să investească pe piaţa britanicăo şi să furnizeze infrastructura 5G.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...

China: Economia a depășit așteptările în primul trimestru

Sunt date statistice care își vor influența cu precădere...


pixel