Marea Britanie va INTERZICE aceste CAMIOANE din anul 2040
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Marea Britanie va INTERZICE aceste CAMIOANE din anul 2040
Marea Britanie va INTERZICE aceste CAMIOANE din anul 2040
Vânzarea de noi camioane care funcţionează pe benzină sau motorină va fi interzisă în Marea Britanie începând din 2040, în cadrul unui plan al Guvernului britanic de a reduce emisiile de CO2 în sectorul transporturilor, informează AFP.

Ministerul Transporturilor din Marea Britanie a explicat miercuri într-un comunicat de presă că obiectivul său este ca întregul sector al transporturilor să ajungă la neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050, aşa cum prevede legea pentru întreaga ţară.

În luna noiembrie a anului trecut, premierul Boris Johnson a decis să devanseze, din 2040 până în 2030, data de la care va fi interzisă vânzarea de noi autoturisme şi camionete care funcţionează pe benzină sau motorină.

Conform măsurilor anunţate miercuri de Ministerul Transporturilor, vânzarea de camioane noi cu o greutate mai mare de 26 de tone şi care funcţionează pe benzină sau motorină va fi interzisă începând din 2040. Pentru modelele cu o greutate cuprinsă între 3,5 şi 26 de tone, interdicţia intră în vigoare din 2035.

Hotel prăbușit în China. Bilanțul final: 17 morți VIDEO

De asemenea, flota de aproximativ 40.000 de autoturisme şi camionete din serviciul Guvernului britanic va fi complet electrică până în 2027, adică cu trei ani mai devreme decât s-a anunţat anterior.

Pentru sectorul transportului aerian, Guvernul de la Londra şi-a fixat ca obiectiv ajungerea la neutralitatea emisiilor de carbon pentru zborurile interioare şi toate aeroporturile din Anglia până în 2040, iar pentru zborurile internţionale în 2050.

"Este o mare provocare, nu există nicio îndoială cu privire la acest lucru. Este vorba de cele mai profunde schimbări pe care reţeaua noastră de transport le-a văzut vreodată", a declarat ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps.

Organizaţia patronală CBI a salutat măsurile anunţate miercuri dar a avertizat că ele trebuie însoţite de planuri credibile privind introducerea de tehnologii curate precum hidrogenul şi combustibilii pentru aviaţie care să fie prietenoşi cu mediul. În plus, Matthew Fell, unul dintre liderii CBI, a adăugat că Marea Britanie trebuie să pună la punct o infrastructură extinsă de staţii de încărcare pentru vehiculele ecologice.

În schimb, ONG-ul Greenpeace a criticat faptul că viziunea Guvernului de la Londra pare în continuare limitată la transportul rutier. În ceea ce priveşte aviaţia, atingerea obiectivelor fixate numai graţie progreselor tehnologice va fi o mare provocare, susţine Doug Parr, unul dintre responsabilii de la Greenpeace.

Eforturile de reducere a emisiilor de CO2 vor fi tema principală a conferinţei privind schimbările climatice COP26, care va fi organizată în luna noiembrie la Glasgow, Scoţia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...

Adunarea generală a L’Oréal, „un start-up vechi de un secol”

Numărul unu mondial al produselor de frumusețe a...

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Google face o nouă investiție majoră într-un centru de date

Google a ales Olanda pentru noul său centru de date în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...


pixel