MApN, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre recrutările din Armată
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
MApN semnalează un fake-news: Vehiculele americane nu pleacă din România spre Ucraina
MApN semnalează un fake-news: Vehiculele americane nu pleacă din România spre Ucraina
MApN a lansat un apel care amitește celor care doresc să urmeze o carieră militară că doar până vineri, 28 mai se mai pot înscrie pentru a deveni soldat gradat profesionist.

MApN îi anunţă pe cei care vor să opteze pentru o carieră militară că mai au cîteva ore pentru a se înscrie la selecţiile pentru funcţiile de soldat gradat profesionist vacante din Armata Română. Aceasta este ultima săptămână în care cei ce doresc să urmeze o carieră militară se pot înscrie, iar instrucţia propriu-zisă va începe în septembrie.

Infotrafic. Trafic îngreunat pe Autostrada Soarelui

Termenul-limită este această săptămână.  Potrivit MApN, sunt disponibile 1.484 de locuri în 28 de judeţe şi în Bucureşti. „Candidaţii înscrişi vor fi planificaţi pentru susţinerea probelor de selecţie aptitudinală generală, până la 25 iunie, iar pentru examinarea medicală, până la data de 30 iunie. Tot ce trebuie să faci este să te prezinţi la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparţii cu domiciliul, doar cu actul de identitate. Este recomandat să suni înainte de a merge la biroul de recrutare, pentru a afla cum te poţi înscrie prin e-mail”, transmite MApN.

Ministerul Apărării Naţionale a comunicat şi condiţiile de recrutare pentru viitorii soldaţi ai Armatei Române. Concret, candidaţii trebuie să aibă vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire.

Instrucţia începe în toamnă! Cei care vor să devină militari profesionişti trebuie să fi absolvit cel puţin învăţământul general obligatoriu, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare. În fine, cei care optează pentru arma „auto” sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma „geniu” trebuie să aibă permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile române.    Repartizarea celor selectaţi pe unităţi militare, arme/servicii şi specialităţi militare va avea loc în perioada 9-10 august (seria I) şi în data de 18 august (seria a II-a). Apoi, candidaţii fără pregătire militară prealabilă vor începe primul modul de formare în data de 23 august, spre deosebire de cei cu pregătire militară, care vor intra în programul de instrucţie abia pe 27 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel