”Mâna lui Dumnezeu”, soluție disperată a asistentelor din Brazilia
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Mâna lui Dumnezeu
Mâna lui Dumnezeu
Situația este deosebit de critică în Brazilia, a doua țară cea mai afectată din lume de epidemia COVID-19. Asistentele din spitalele braziliene umplu mănuși din latex cu apă caldă și le leagă între ele câte două iar intre ele bagă mâinile pacienților grav bolnavi de COVID-19 care sunt izolați, într-o încercare disperată de a reconstitui contactul uman pentru aceștia.

În Brazilia, ca peste tot, personalul spitalicesc se dăruiește trup și suflet pentru a avea grijă de pacienții cu COVID-19. O asistentă din această țară a ajuns pe prima pagină a ziarului Globo, cel mai citit ziar din lume, pentru sfatul ei plin de empatie și umanitate, al cărui obiectiv este să simuleze un sentiment de contact uman, botezat „mâna lui Dumnezeu” de jurnaliștii brazilieni.

Sfâșietor

Semei Araújo Cunha, asistenta care a venit cu ideea ”mâinii lui Dumnezeu” a povestit că: „Am decis să o facem ca pe o formă de afecțiune, de mângâiere, de umanizare, ca și cum cineva i-ar fi luat mâna și, de asemenea, pentru a încălzi extremitățile foarte reci, din cauza intubației și  circulației slabe”.

„Este foarte trist și sfâșietor pentru toată lumea. Pacienții sunt internați, intubați, fără contact cu familia, fără contact cu nimeni. Vorbesc cu ei doar prin telefon sau video, nu au parte de îmbrățișări. Dacă nu au vizite, pacienții devin vulnerabili ".

Empatie

Invenția a venit de fapt de la o altă asistentă braziliană. Își imaginase anul trecut când nu putea măsura saturația unui pacient. Mănușa reușise să-și încălzească mâna suficient de mult încât să permită măsurători.

„Toate acestea au fost făcute din îngrijorarea pentru afecțiunea, confortul și îngrijirea pacientului. Nu este suficient să fii profesionist, trebuie să fii și empatic ”, a spus Semei Araújo Cunha pe rețelele sociale când a văzut reacțiile pozitive ale publicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel