Majorarea pensiilor cu 40% aprobată din nou de Parlament
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Vot în Parlament
Vot în Parlament
Guvernul a primit o nouă lovitură din partea comisiilor reunite de buget finanțe ale parlamentului care au aprobat din nou majorarea pensiilor cu 40%, de la 1 septembrie 2020.

PSD a reintrodus astăzi în lege majorarea pensiilor cu 40%, începând cu 1 septembrie, precum și creșterea salariilor profesorilor din acest an.

Comisiile au dat miercuri raport de adoptare cu amendamente rectificării bugetare, cu 20 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

Pensionare. Cum poți cumpăra vechime în muncă

Cel mai important amendament aprobat de comisii a fost cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% a fost abrogat, astfel parlamentarii au decis "menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea de 1.775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare în integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii".

Amintim că Guvernul a emis, în luna august, o ordonanță de urgență prin care majorarea pensiilor a fost redusă de la 40% la 14% iar majorarea salariilor profesorilor a fost și acesta amânată pentru anul 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel