Majorări salariale consistente de la 1 iulie. Cine sunt beneficiarii
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Guvernul îi scuteşte pe donatorii de celule stem de plata CASS timp de 10 ani
Guvernul îi scuteşte pe donatorii de celule stem de plata CASS timp de 10 ani
Un proiect de lege care prevede majorarea anumitor salarii începând cu data de 1 iulie a fost promulgată de șeful statului.

Legea prevede ca pesonalul medical și sanitar dar și cel auxiliar sanitar va beneficia de majorări ale salariilor. De pildă salarii precum cel al fiziokinetoterapeuților sau al bioinginerilor medicali pot ajunge la maximum 5.976 de lei, dacă lucrează în unități clinice.

Totodată, personalul care asigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor ajunge să aibă salarii de 6.376 de lei.

Alte specialități care vor beneficia de majorări salariale sunt logopdie, sociologie, profesorii de cultură fizică medicală, kinetoterapeuții și asistenții sociali vor beneficia și aceștia de majorări salariale de la 1 iulie. Cei care lucrează în unitățile clinice pot ajunge să încaseze un salariu de 5.896 de lei, iar la serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă lefurile vor ajunge la maximum 6.262 de lei. De asemenea, pentru cei care lucrează în unități sanitare și de asistență medico-socială se va asigura un salariu de cel mult 5.590 de lei.

Și angajații din sistemul sanitar care dețin funcții de farmaciști, biologi, biochimiști, fizicieni și psihologi vor beneficia de măriri salariale.

Majorarea salariului minim cu 1000 de lei pe economie. De când

Astfel de la 1 iulie se majorează coeficienții de salarizare pentru funcțiile de farmaciști, biologi, biochimiști, fizicieni și psihologi, astfel încât acești profesioniști vor avea un salariu de bază mai mare, de la 1 iulie 2020.

Aceste majorări se aplică celor cu studii superioare, inclusiv pentru rezidenți. De pildă, un farmacist rezident anul I, care își desfășoară activitatea în unități clinice și are un salariu de bază de 4.302 lei, va avea, de la 1 iulie, un salariu de 5.334 lei.

Și salariile farmaciștilor care lucrează în medicina legală vor beneficia de mărirea salariilor, acestea putând ajunge până la maximul 8.911 lei. Pentru farmaciștii care aigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor avea salarii de până la 7.314 lei iar farmaciștii din unitățile sanitare vor putea ajunge la salarii de până la 6.511 lei.

Și salariile biologilor, biochimiștilor, chimiștilor, fizicienilor și psihlogilor care lucrează în unitățile clinice vor avea salarii de până la 6.082 lei. Pentru cei care își desfășoară activitatea în medicina legală vor avea salarii de maximum 7.908 lei, psihologii care asigură serviciile de ambulanță, urgență și terapie intensivă vor avea lefuri de maximum 6.490 de lei.

Biologii, biochimiștii, chimiștii, fizicienii și psihlogii care lucrează în unitățile sanitare vor avea creșteri salariale de până la 5.793 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel