Majorarea salariului minim. Violeta Alexandru anunță când se ia decizia finală
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Violeta Alexandru: Inspecţia Muncii este RUPTĂ de realitate
Violeta Alexandru: Inspecţia Muncii este RUPTĂ de realitate
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, miercuri, că Guvernul va lua săptămâna viitoare o decizie în ceea ce privește creșterea salariului minim, însă, a refuzat să avanseze un procent, așa cum a făcut premierul Ludovic Orban, care a lansat un procent de 7,2%.

„Decizia finală ( în privința creșterii salariului minim pe economie – n.r.), avem o întâlnire marți cu Consiliul Național Tripartit, iar consultările mele continuă pe parcursul săptămânii viitoare. Nu punem partenerii sociali în fața unei decizii și îi rugăm să ia act, ci ne prezentăm în fața domniilor lor cu cel puțin trei scenarii, explicând avantajele și dezavantajele sub aspectul impactului bugetar, sub aspectul evoluției pieței muncii, astfel încât să luăm împreună cea mai bună decizie, care să fie și sustenabilă și să nu genereze disfuncționalități”, a declarat, miercuri, ministrul Muncii.

Ministrul a precizat că o creștere a salariului va fi cu siguranță.

Cu cât va crește salariul minim de la 1 ianuarie 2020

„Va fi o creștere, acum lucrăm la scenariile pentru cuantumul acestei creșteri. Scenariile la care lucrăm ne arată diferite tipuri de creșteri pe care le vom prezenta marți partenerilor sociali (...) Le vom pune pe toate pe masă și le discutăm cu partenerii sociali”, a mai precizat ministrul.

Violeta Alexandru nu a vrut însă să precizeze dacă salariul va crește cu 7,2 %, așa cum a anunțat, marți, premierul Ludovic Orban.

„În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflației, indicele de creștere a prețurilor de consum, și de indicele de creștere a productivității, salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%”, a scris Orban marți, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel