Majorare pensii. Elena Cristian: Dacă-l asculți pe premierul Cîțu te dai cu capul de toate cărțile din casă
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Buget 2021. Elena Cristian: Florin Cîțu a făcut un ANUNȚ care ar trebui să dea FRISOANE multora
Buget 2021. Elena Cristian: Florin Cîțu a făcut un ANUNȚ care ar trebui să dea FRISOANE multora
EXCLUSIV
Elena Cristian, redactor șef la DCBusiness, reacționează la RĂSPUNSUL pe care l-a dat premierul Cîțu cu privire la MAJORAREA PENSIILOR .

"Decizia a fost luată. Premierul Florin Cîțu a spus ceea ce șeful său suprem, președintele Iohannis a transmis săptămânile trecute: pensiile nu vor crește în 2021. Doar că o spune într-un fel... agramat, poate-poate nu ne-am prinde: ”Costul cu pensiile au crescut de la majorarea de anul trecut”. Și uite așa aflăm că PENSIONARII trebuie să-i MULȚUMEASCĂ șefului Guvernului că le lasă majorarea de anul trecut, care, ce să vezi, impactează bugetul de anul asta. Ce ți-e și cu cifrele astea...", a declarat Elena Cristian.

O nouă specie de pensii? Cum o poți obține și cine o acordă

Jurnalista, cu o vastă experiență în domeniul economic, explică pe înțelesul tuturor RĂSPUNSUL foarte ocolit al premierului în legătură cu MAJORAREA PENSIILOR, SALARIILOR și ALOCAȚIILOR.

"Acum, revenind la declarația lui Florin Cîțu, situația e clară orice ar spune corul bocitoarelor din alianța PNL-USR-PLUS care sare la ceartă prin studiourile de televiziune. Anul asta nu se majoreaza pensiile: nu 3%, nu 8%, nu 40%. Ce se întâmplă cu celelalte venituri? Alocațiile nu cresc nici ele. Salariile? Doamne ferește, trebuie modificată legea. De ce nu s-a gândit la asta cât era ministrul Finanțelor? Nimeni nu știe... Cert este că se fac legi noi, atât pentru pensii, cât și pentru salarii.", a mai adăugat Elena Cristian.

Întrebarea a fost scurtă și clară: "Se vor MAJORA pensiile de la 1 SEPTEMBRIE?" Mai jos aveți RĂSPUNSUL premierului Cîțu:

"În acest buget, costul cu pensiile în bugetul pentru 2021 creşte deja cu aproape 8 miliarde lei faţă de anul trecut. 8 miliarde înseamnă cam 0,8% din PIB plus o creştere de la alocaţii, cea de anul trecut plus cea anul acesta încă aproape 3 miliarde lei, vorbim de 1,1% din PIB suplimentar faţă de ceea ce aveam anul trecut la buget. Deci cheltuieli în plus. De aici pornim construcţia bugetului de anul acesta, pe legislaţia în vigoare bineînţeles”, a răspuns Florin Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel