Mafia italiană, ”ajutată” de investitori globali! Câștiguri URIAȘE
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Cel mai mare număr de societăţi cu participare străină era cu investitori din Italia, respectiv 50.063 (capital subscris de 3,903 miliarde de dolari), dar cea mai mare valoare a capitalului social aparţine firmelor olandeze, respectiv 12,63 miliarde de do
Cel mai mare număr de societăţi cu participare străină era cu investitori din Italia, respectiv 50.063 (capital subscris de 3,903 miliarde de dolari), dar cea mai mare valoare a capitalului social aparţine firmelor olandeze, respectiv 12,63 miliarde de dolari, în 5.592 de firme.
Începând din 2015 până în 2019, investitori globali au cheltuit aproape 1 miliard de euro achiziționând obligațiuni care aveau legătură cu una dintre cele mai influente grupări de crimă organizată de tip mafiot din Italia, 'Ndrangheta, scrie cotidianul Financial Times.

Printre cumpărătorii de obligațiuni s-a numărat Banca Generali, una dintre cele mai mari bănci private din Europa. FT notează că de această tranzacție și de consultările aferente s-a ocupat o mare companie americană de profil.

Pe lângă Banca Generali, obligațiuni au fost cumpărate de fonduri de pensii, fonduri speculative și societăți de investiții familiale. Financial Times explică faptul că toți acești investitori au fost atrași de posibilitatea de a obține profituri frumoase într-o perioadă în care dobânzile se aflau la un nivel extrem de mic. 

Citește și Lewis Borsellino. Crizele i-au adus bani. Poveste cu gangsteri și bătăi

Mecanismul de vânzare a obligațiunilor a fost pus la punct de banca privată de investiții CFE, cu sediul la Geneva. La solicitarea FT, cei de la CFE au declarat că nu au știut că achiziționează active care au legătură cu crima organizată. Banca Generali a dat cam același răspuns, afirmând că nu au avut cunoștință de astfel de probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel