Lupta dintre casele de licitațiii este câștigată de Christie's. Vânzări de peste un miliard de dolari
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Christie’s a reușit să-și surclaseze rivalul, casa de licitații Sotheby’s, după o săptămână ăn care a avut vânzări de un miliard de dolari.

Christie’s a vândut obiecte de artă în valoare de 1,1 miliarde de dolari, în timp ce Sotheby’s a avut vânzări de 825 milioane de dolari, cele mai multe dintre obiectele vândute fiind bijuterii și ceasuri, scrie Bloomberg.

Cea mai valoroasă piesă vândută de Christie’s, 90,3 milioane de dolari, a fost tabloul lui David Hockey, Portret al unui artist (Piscină cu două siluete), eclipsându-l pe Jeff Koons ca artistul în viață care vinde cel mai scump la o licitație. Un alt record al artei americane a fost stabiliat tot ce Christie's cu lucrarea lui Edward Hopper Chop Suey, vândută la licitație cu 92 milioane de dolari.

Vânzarea cea mai însemnată a Sotherby's a fost un colier cu diamante care a aparținut reginei Maria Ntoaneta. Bijuteria s-a vândut cu 36,2 milioane de dolari. Casa de licitații spune că a avut vânzări ân creștere cu 15% a lucrărilor artiștilor aparținând curentului impresionist, modern sau contemporan.

Philips, o casă de licitații mai mucă spune că a ajuns la vânzări de 88,5 milioane de dolari, cu lucrări precum cele ale luii JOan Miro, Andy Warhol și Jean-Michel Basquiat care au adus cele mai mari sume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel