Lufthansa își anulează zborurile spre Teheran
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat joi că este în discuţii avansate cu fondul de stabilizare economică al guvernului german
Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat joi că este în discuţii avansate cu fondul de stabilizare economică al guvernului german
Compania germană Lufthansa a anunţat vineri că a suspendat până pe 20 ianuarie zborurile sale spre Teheran şi pe cele ale filialelor sale, în urma prăbuşirii unui avion ucrainean cu 176 de persoane la bord, la sud de Teheran, relatează agenţia EFE.

Grupul german a justificat măsura prin faptul că 'nu este clară securitatea spaţiului aerian în împrejurimile aeroportului din Teheran'. Autorităţile iraniene şi cele internaţionale realizează o evaluare a securităţii pentru aeroportul din Teheran şi pentru tot spaţiul iranian, şi Lufthansa va decide dacă va relua sau nu zborurile către capitala iraniană în momentul în care va avea informaţii detaliate.

Blue Air lansează noi rute de zbor din România. Surpriza începe din vară

Compania germană a anulat zborurile de vineri de la Frankfurt la Teheran, iar joi un avion care abia decolase de pe aeroportul internaţional din Frankfurt spre Teheran s-a întors după numai o oră de zbor. Canada şi Statele Unite ale Americii ar avea indicii că avionul 752 al Ukranian International Airlines (UIA), care s-a prăbuşit în urmă cu două zile în apropiere de Teheran, toţi pasagerii decedând, ar fi fost doborât accidental de o rachetă iraniană, dar Iranul respinge speculaţiile şi susţine că investighează cauzele accidentului.

Miercuri, Lufthansa şi-a anulat zborul spre Teheran şi a spus că nu va mai survola Iranul şi Irakul ca măsură de precauţie după atacul iranian asupra unor baze americane din Irak, dar joi intenţiona să reia zborurile spre capitala iraniană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel