Ludovic Orban: Ponta și Ciolacu pot fi amendați
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Ludovic Orban
Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban a subliniat luni seară că în spaţii închise unde sunt mai multe persoane există obligativitatea purtării măşti de protecţie, susţinând că preşedinţii PSD şi PRO România, Marcel Ciolacu şi Victor Ponta, ar putea fi amendaţi pentru că nu s-au conformat acestei măsuri în Camera Deputaţilor.

Întrebat la B1TV dacă lideri politici precum Marcel Ciolacu şi Victor Ponta pot fi amendaţi pentru că nu respectă regulile privind purtarea măştii în spaţii închise, aşa cum au procedat în cadrul şedinţei de luni de la Camera Deputaţilor, Orban a răspuns: "Pot fi amendaţi. Oricum, un comportament total incorect din partea unora care se pretind lideri. Aici forţa exemplului este cea mai importantă. În spaţii închise unde există mai multe persoane, există obligativitatea purtării măşti. Ei în discursul pe care l-au rostit de la microfon nu au purtat mască şi a fost o decizie a lor să nu poarte mască. De fapt, ei se consideră deasupra legii şi consideră că doar cetăţenii obişnuiţi trebuie să respecte legea, în timp ce ei se consideră că nu trebuie să respecte legea. Este foarte ilustrativ pentru mentalitatea pe care o au în raport cu legea".

El a repetat motivul pentru care Guvernul a luat decizia de a institui obligativitatea portului măştii de protecţie în spaţii închise.

Citește: Florin Cîțu pregătește recompensarea angajatorilor

"Cea mai puternică formă de răspândire a virusului este răspândirea prin particulele de lichid pe care le expectorăm când vorbim, când cântăm, când tuşim, când strănutăm. Virusul trăieşte în aceste particule care pot fi inspirate sau pot să ne atingă faţa şi ele să ne pătrundă în organism, în căile respiratorii, să ne infecteze. Portul măştii este o formă de a-i proteja pe ceilalţi mai mult decât de a te proteja pe tine. Sigur că te protejează şi pe tine masca, dar efectul de protecţie este mai mare pentru cei din jurul nostru. Asta este o decizie care este luată pentru a proteja sănătatea oamenilor şi pentru a reduce riscul de răspândire a virusului, o decizie pe care am luat-o şi pe care o consider extrem de importantă, cu atât mai mult cu cât, practic, am relaxat foarte multe măsuri, am ridicat o serie de restricţii", a mai spus Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel