Ludovic Orban modifică OUG 114 cu ”o tranziție”
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Ludovic Orban vrea să modifice OUG 114
Ludovic Orban vrea să modifice OUG 114
Ludovic Orban a declarat că la OUG 114 trebuie abrogate reglementările legate de domeniul energiei, cu o perioadă de tranziție de maxim 9 luni, cele privind domeniul financiar-bancar și cele legate de comunicații. El a spus că Fondul de Dezvoltare și Investiții e „o minciună gogonată”.

„Ordonanța de urgență 114 pe scurt. Evident trebuie abrogate reglementările din domeniul energiei, în schimb cu o perioadă de tranziție care trebuie să permită companiilor, de șase, maxim nouă luni de zile. Trebuie abrogate prevederile, și asta susținem, legate de domeniul financiar-bancar, legate de comunicații”, a afirmat Ludovic Orban, marți seara, la Digi 24, întrebat ce se va schimba la OUG 114.

Premierul desemnat promite românilor soluții la marile probleme

„De asemenea, prevederile legate de Pilonul II de pensii. FDI-ul e o minciună gogonată, o poveste. Au dat drumul la proceduri de licitație pentru semnarea de contracte în valoare de aproape 400 de milioane pe așa-zisul Fondul de Dezvoltare și Investiții, în condițiile în care ei nu au niciun ban. Pe ce bani din pix, pe promisiuni neonorate?”, a completat premierul desemnat.

Liderul PNL a mai spus că trebuie oprită plafonarea indemnizațiilor pentru persoanele persecutate politic sau academicieni.

Abrogarea OUG 114. Lia Olguța Vasilescu: Pensiile și salariile nu vor mai crește

„Trebuie oprită plafonarea. Prin OUG 114 au fost plafonate indemnizațiile până în 2022, indemnizații care privesc persoane persecutate politic, deținuții politici, indemnizațiile academicienilor. A fost așa parcă o răutate gratuită împotriva unor categorii pe care probabil pesediștii le urăsc”, a conchis Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel