Ludovic Orban despre salariile românilor. Bine de știut
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Salariu minim va fi MAJORAT în 2021? Ce spune Orban
Salariu minim va fi MAJORAT în 2021? Ce spune Orban
Premierul Ludovic Orban a declarat că puterea de cumpărare din România a crescut, de asemenea şi salariul mediu net, rata inflaţiei fiind de 2,2%.

"În România, în septembrie 2020, faţă de septembrie 2019, salariul mediu net a crescut cu 7,8%, în condiţiile unei inflaţii de 2,2% - inflaţia îţi dă creşterea preţurilor şi cu cât se erodează puterea de cumpărare. Adică, în România a crescut puterea de cumpărare a angajaţilor, pentru că a crescut salariul mediu net. Datele acestea sunt date ale Institutului Naţional de Statistică, nu sunt datele guvernamentale, sunt date obiective care sunt certificate de Eurostat", a declarat Orban la Realitatea Plus.

El a precizat totodată că Guvernul a redus rata inflaţiei.

"Am redus rata inflaţiei la 2,2%, de la un nivel care ajunsese şi peste 5%. În perioada guvernării PSD inflaţia practic muşca, orice creştere de venituri era aparentă, pentru că în realitate era erodată puterea de cumpărare datorită inflaţiei, datorită creşterii preţurilor, tarifelor şi aşa mai departe. Un alt lucru important - patru luni consecutive, se pare a cincea lună consecutivă, avem o creştere a producţiei industriale. De asemenea, România este singura ţară din Uniunea Europeană în care investiţiile publice au avut o influenţă pozitivă asupra Produsului Intern Brut. Ce înseamnă asta? Că noi suntem singura ţară care am crescut investiţiile publice în criză economică, pentru că asta de regulă faci, creşti investiţiile, pentru că investiţiile îţi asigură un motor de dezvoltare, asigură punerea în mişcare a economiei", a detaliat premierul.

Orban a mai spus că Guvernul pe care îl conduce este primul guvern care a introdus o măsură activă pentru românii care se întorc în ţară.

Citește și Alocații pentru copii. Anunț împortant făcut de Ludovic Orban

"Am acordat 50% din salariul brut, sigur, nu mai mult de 2.500 de lei, pentru un român care a revenit în ţară după ce a lucrat în diasporă şi a revenit în ţară pentru că şi-a pierdut locul de muncă unde lucra în ţara respectivă. E o măsură activă, prin care pentru prima oară Guvernul nostru a arătat că vrea să-i întoarcă pe români acasă. Sigură că un român se hotărăşte să se întoarcă atunci când are câteva minime garanţii, că România se duce într-o direcţie bună", a afirmat premierul.

El a adăugat că românii din diaspora pot constitui un motor de dezvoltare extrem de important, pentru că mulţi dintre ei s-au adaptat societăţii, sunt apreciaţi în companiile în care lucrează, în instituţiile în care lucrează, vin cu experienţă, un know-how, chiar o disciplină suplimentară, pe care pot să le implementeze şi să aducă o creştere în România alături de românii din ţară.

"Ne gândim la un mecanism de susţinere a românilor care au făcut afaceri de succes în Italia, în Spania, în Marea Britanie, să-i aducem să investească în România. De altfel, să ştiţi că mulţi români care au lucrat în firme din străinătate sunt, de fapt, cei care au convins managerii să investească în România", a menţionat Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

INS. Scădere majoră a industriei extractive

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în...

Chirițoiu: Trebuie blocate investițiile companiilor nocive

România are un cadru legal de verificare a...

TikTok introduce noi funcții

TikTok anunţă că actualizează Regulile Comunității și introduce noi funcții...

Atacul Iranului: Reacția pieței petrolului este „surprinzătoare”

Reacția pieței petrolului la recentul atac al Iranului...

Benzina mai scumpă decât ieri. Cât costă litrul de motorină

Putem vorbi despre o ușoară reașezare a prețurilor, care...

Site-urile neautorizate în România vor fi blocate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are în...

Criza energetică „a rămas în urma noastră”

Este ceea ce afirmă plin de convingere Nicolas Mougeot,...

Inflația României, cea mai mare din UE și în luna martie

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în...


pixel