Locuri abandonate, pe cât de fascinante, pe atât de înfricoșătoare FOTO
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Sunt ca niște amintiri pe harta istoriei
Sunt ca niște amintiri pe harta istoriei
  • Sunt ca niște amintiri pe harta istoriei
Răspândite în toate cele patru colțuri ale lumii, abandonate și uitate, aceste locuri au fost lăsate în voia timpului și a naturii.

1. Cândva înfloritor, dar acum îngropat aproape total în nisipul care a năvălit nestigherit peste el, orașul Kolmanskop din Namibia, oferă o priveliște dezolantă. Fostă așezare minieră, localitatea a fost părăsită de locuitori începând din 1918, pe fondul prăbușirii prețurilor la diamante. În 1954 nu mai era locuia nimeni aici.

2. Cine s-ar aventura în valea morilor aflată nu departe de Napoli, în Italia? Complet izolată și greu accesibilă, această moară de măcinat grâu, plasată într-o zonă de o frumusețe aparte, a fost abandonată încă din 1866. De atunci, natura a pus stăpânire pe ea.

3. Situat vizavi de superba cascadă Tequedama, în Columbia, hotelul del Salto este înspăimântător. De ce? Localnicii spun că imobilul a găzduit, cândva, un teatru, unde se petreceau lucruri ciudate, stranii. Legendele vorbesc despre activități paranormale. Prin urmare, oamenii din zonă se feresc să treacă pe lângă această clădire, sfătuindu-i pe toți să facă la fel.

Citește și Castelul Peleș, salvat de la distrugere. Decizia Familiei Regale

4. Nu, nu e o scenă dintr-un film SF. Acest hidropter a fost folosit de sovietici în perioada Războiului rece până în anii 1980. De atunci, aparatul zace uitat de lume în mijlocul naturii, undeva pe malul râului Dnepr, nu departe de Kiev, capitala Ucrainei.

5. Inspirat de Disneyland și inaugurat în 1961, Nara Dreamland a fost un parc de distracții extrem de apreciat de japonezi. În 2006 însă, parcul și-a închis porțile și nimeni nu s-a mai interesat de soarta lui. Acum a devenit o curiozitate pentru turiștii care vin să caute senzații tari.

6. Un oraș fantomă, căzut pradă bălăriilor și înconjurat de păduri. Este Kayakoy, din Turcia. Oamenii au plecat de aici după Primul Război mondial. Nu a revenit nimeni, așezarea fiind acum străbătută doar de îndrăzneții care au curajul de a străbate aleile străjuite de case în ruină.

7. Construite în 1981 pe plaja Cape Romano din Florida, aceste structuri au servit, inițial, drept case de vancanță pentru un magnat al petrolului, pe nume Bob Lee. Locul însă a fost lăsat în paragine din cauza uraganelor.

8. Gara Csestochowa, din Polonia, oferă o atmosferă fascinantă. Deschisă în 1846, a fost un important nod feroviar, aici oprind numeroase trenuri care veneau din toate cele patru colțuri ale Europei. Astăzi, totul a deveni un fel de cimitir al trenurilor. Publicul vine să facă fotografii și să viziteze muzul de istorie al căilor ferate.

9. Printre numeroasele locuri misterioase din lume se numără și orașul Gouqi, din China. Fostă așezare de pescari, ea este acum invadată de vegetație, care a îmbrăcat inclusiv casele în plante agățătoare. Din cauza crizei din insdustria pescuitului, locuitorii și-au abondat locuințele, lăsând orașul fără suflet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel