Locuința lui Pierre et Marie Curie, scoasă la vânzare
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Casa de vacanță a lui Marie Curie
Casa de vacanță a lui Marie Curie
Vreți să cumpărați casa laureatei Nobel pentru chimie și fizică Marie Curie? Acum este posibil, relatează Le Parisien citat de Le Point .

Prețul cerut este de 790.000 de euro pentru casa care este situată în Saint-Rémy-lès-Chevreuse, în Yvelines. Această locuință a fost utilizată de celebrul cuplu de oameni de știință între anii 1904 și 1906. Pierre și Marie Curie stăteau în această casă, în vacanțe să se relaxeze adesea cu familia, departe din munca lor.

Construită în jurul anului 1890, casa de 120 metri pătrați are o grădină de 900 metri pătrați. Această casă de piatră, ale cărei pietre provin din carierele din apropiere necesită reparații în valoare de 200.000 de euro. Agenția care se ocupă de tranzacționare spune că această casă trebuie restaurată de la subsol până la mansardă.

Citește și: Francezii au și ei Cernobîlul lor. E la Paris

Cuplul Curie a profitat de sărbătorile de Paște sau de weekendurile de vară pentru a se odihni în această casă din Saint-Rémy-lès-Chevreuse. După moartea lui Pierre Curie într-un accident de mașină, pe 19 aprilie 1906, Marie Curie a mai venit aici doar de câteva ori, apoi a încetat să o mai viziteze.

Casa cuplului a păstrat o atmosferă unică, cu un aragazul prusac și tapiserii de epocă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel