Urmărește dezbaterea live

Lăptăria cu Caimac atrage 3 milioane de euro printr-un plasament privat de obligațiuni
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Obligațiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare de la Bursa de Valori București
Obligațiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare de la Bursa de Valori București
Agroserv Măriuța SA, compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac, a încheiat cu succes plasamentul privat de obligațiuni prin care a atras 3 milioane euro, cu scadență în 2025 și la o dobândă de 5,25%, anunță BT Capital Partners.

Obligațiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare de la Bursa de Valori București. Lăptăria cu Caimac este primul business cu activitate în sectorul lactate care listează obligațiuni pe piața AeRO a BVB.

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 20.000 de obligațiuni negarantate și neconvertibile în acțiuni, cu o valoare nominală de 100 de euro, oferta fiind adresată unui număr de până la 150 investitori. Plasamentul a fost suprasubscris, iar oferta a fost suplimentată, atrăgând în total 3 milioane euro la o dobândă de 5,25%, reprezentând cel mai mic cost de finanțare obținut în 2020 la oferte de obligațiuni similare. La plasament au subscris 94 de investitori, atât persoane fizice, cât și investitori instituționali.

Ministerul Finanţelor Publice a atras 90 de milioane de lei de la BĂNCI

BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking și piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a fost Intermediar și Consultant Autorizat al operaţiunii. BTCP a intermediat începând cu 2019 şapte emisiuni de obligațiuni corporative și trei tranzacții de fuziuni și achiziții în valoare de peste 300 de milioane de euro.

Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligațiunilor la tranzacționare pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori București. Lăptăria cu Caimac își propune ca prima zi de tranzacționare să aibă loc în termen de o lună, sub simbolul MILK25E.

Fondurile obținute din listarea obligațiunilor vor fi folosite pentru dezvoltarea fabricii, pentru extinderea secției de producție și construcția unui depozit nou. În paralel, Lăptăria cu Caimac va desfășura alte două investiții: construirea unei stații de biogaz, și un sistem de recuperare și de refolosire a sticlei. Investițiile estimate pentru următorii ani se ridică la 16 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...


pixel