Kim Jong-un s-a SĂTURAT! Vrea un partener de guvernare
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Kim Jong-un s-a SĂTURAT! Vrea un partener de guvernare
Kim Jong-un s-a SĂTURAT! Vrea un partener de guvernare
Partidul aflat la putere în Coreea de Nord și-a modificat regulile interne, pentru a înființa o nouă funcție în stat. Un fel de numărul doi al regimului, care să-l ajute în muncă pe liderul Kim Jong Un, preluându-i o parte din obligații. Măsura face parte din eforturile partidului de schimbare a politicii interne, a relatat marţi agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citată de Reuters.

Citând o sursă neidentificată, dar bună cunoscătoare a Coreei de Nord, agenţia scrie că deţinătorul noului post de "prim secretar" va conduce şedinţele în numele lui Kim Jong Un.

Kim şi-a consolidat puterea la un congres al Partidului Muncitoresc Coreean (PMC) în ianuarie, unde a fost ales secretar general al formaţiunii, luând un titlu deţinut ultima oară de regretatul său tată, Kim Jong
Il.

Acum Kim vrea ca partidul să joace un rol mai mare în cadrul guvernului, în comparaţie cu administraţia tatălui său mai centrată pe armată, a adăugat agenţia.

Rusia a trimis 50 nave de RĂZBOI spre SUA

Într-un comunicat, Ministerul Unificării din Coreea de Sud a declarat că noile reglementări de partid au fost publicate în Coreea de Nord după congresul din ianuarie. Dar ministerul, care este responsabil pentru relaţiile cu ţara vecină, nu poate dezvălui detalii, potrivit comunicatului.

Kim Jong Un a folosit pentru el însuşi desemnarea de "prim secretar" din 2012 până în 2016.

Noul post este cel mai înalt dintre cei şapte secretari ai partidului şi probabil a fost luat de Jo Yong Won din cadrul prezidiului de cinci membri al biroului politic, potrivit Yonhap.

Jo este considerat unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai lui Kim şi a cărui numire în prezidiu a fost raportată de mass-media de stat.

La momentul reuniunii din ianuarie, analiştii l-au considerat ca ocupând poziţia numărul 3 în guvern, după Kim şi Choe Ryong Hae, preşedintele Comitetului Permanent al Adunării Populare Supreme.

Kim Jong Un deţine puterea aproape absolută în sistemul dinastic al Coreei de Nord de când a preluat-o după moartea lui Kim Jong Il în 2011.

Anul trecut, un parlamentar sud-coreean a declarat că agenţia de informaţii a ţării credea că sora lui Kim, Kim Yo Jong, servea ca "al doilea comandant de facto", deşi nu în mod necesar desemnată ca succesorul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Vești bune de la BNR pentru românii care au credite

În conformitate cu ultimele date publicate vineri de...

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 


pixel