Kim Jong Un lansează o rachetă balistică direct din tren
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Coreea de Nord a publicat fotografii și videoclipuri cu lansarea de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune dintr-un vagon de tren, relatează agenția sud-coreană Yonhap.

KCNA a spus că rachetele au atins cu precizie o țintă din Marea Japoniei.

Noul sistem va permite Coreei de Nord să aibă o mobilitate mai bună atunci când lansează rachete, utilizând rețeaua sa feroviară din toată țara.

Un astfel de tren poate fi deghizat și ca unul de pasageri și este mai dificil de urmărit de sateliții militari, ceea ce face dificilă detectarea semnelor unei lansări iminente.

"Un regiment de rachete feroviare a participat la exercițiu cu misiunea de a lovi o zonă țintă la 800 km distanță după ce s-a deplasat spre regiunea muntoasă centrală la primele ore ale dimineții de 15 septembrie", a declarat un oficial.

Armele pe care tocmai le-a testat Coreea de Nord riscă să pună probleme serioase forțelor sud-coreene și japoneze, care trebuie să ia deja în considerare amenințarea rachetelor KN-23, care, precum racheta Iskander a Rusiei sau cea a Chinei (DF -15), au o traiectorie semi-balistică, care le permite să fie manevrate înainte de a atinge o țintă, scrie publicația Opex360.

"Sistemul de rachete transportat pe calea ferată constituie un mijloc eficient de contraatac, capabil să dea o lovitură puternică forțelor inamice", a comentat mareșalul nord-coreean Pak Jong Chon, membru al prezidiului politburo al Partidului Muncitorilor.

Acum câteva zile, Coreea de Nord a lansat o rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune, aflată încă în faza de testare.

În total, Coreea de Nord a lansat patru rachete în ultima lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel