Jurnaliști de la Bloomberg, judecați din cauza unui articol economic
Autor: Andreea Ionescu
Data publicării:
Jurnaliști de la Bloomberg, judecați din cauza unui articol economic
Jurnaliști de la Bloomberg, judecați din cauza unui articol economic
Doi jurnalişti turci, angajați ai agenţiei americane de presă Bloomberg, sunt acuzaţi că au încercat să submineze stabilitatea economică a Turciei prin intermediul unui articol apărut în 2018 despre criza valutară a lirei turcești, informează City News.

Cei doi jurnalişti fac parte din rândul a zeci de persoane care sunt judecate în cadrul aceluiaşi proces. Unii dintre „inculpați” sunt judecați doar pentru că au postat în mediul online glume despre situaţia economică a Turciei.

Procesul împotriva celor doi jurnaliști Kerim Karakaya și Fercan Yalinkilic a fost deschis vineri, în Istanbul. Conform Sindicatului Turc al Jurnaliștilor, cel puțin 125 de jurnaliști turci sau angajați din domeniul presei se află în prezent în închisoare, lucru care stârnește îngrijorări în privința libertății presei din Turcia.

Aceste procese fac parte dintr-o serie de măsuri ale administrației turce de a înăbuși libertatea de exprimare a presei.

Karakaya și Yalinkilic riscă până la cinci ani de închisoare dacă sunt găsiți vinovați. Agenția Bloomberg a condamnat persecutarea celor doi jurnaliști, declarând că cei doi angajați au „transcris cu acuratețe evenimente de interes public”.

 

Economia Turciei se clatină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel